"Războinicul luminii" n-a plătit lumina!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul clubului Steaua, Gigi Becali, autointitulat "Războinicul luminii", a fost dat în judecată de Electrica Muntenia Sud. Societatea de electricitate are de recuperat aproape 6.000 de

Patronul clubului Steaua, Gigi Becali, autointitulat "Războinicul luminii", a fost dat în judecată de Electrica Muntenia Sud.

Societatea de electricitate are de recuperat aproape 6.000 de lei, pentru curentul consumat la meciurile de fotbal din Ghencea, inclusiv la două din Liga Campionilor (cu Slavia Praga şi FC Sevilla).

Electrica a apelat la instanţă după ce oficialii stelişti au refuzat rezolvarea problemei pe cale amiabilă.

Clubul de fotbal Steaua a fost dat în judecată de Electrica Muntenia pentru datorii de aproape 6 mii de lei

Finanţatorul FC Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a uitat să-şi achite unele datorii faţă de Electrica, astfel că acum este somat în instanţă.

SC Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Servicii" SA, prin Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Muntenia Sud", solicită judecătorilor să emită o ordonanţă care să conţină o somaţie de plată împotriva FC Steaua Bucureşti SA pentru restanţe de 5.284,10 lei.

Suma reprezintă contravaloarea prestărilor de servicii. Electrica cere şi plata cheltuielilor de judecată, taxă de timbru şi timbru judiciar, de 40 de lei.

Generatoare pentru Liga Campionilor

Potrivit oficialilor "Electrica", la sfârşitul anului 2007, şefii din Ghencea le-au solicitat patru comenzi de "închiriere de grupuri eletrogene de 220 kW" în vederea disputării unor meciuri de fotbal.

Una dintre comenzi a fost pentru meciul din Liga Campionilor, Steaua Bucureşti - Slavia Praga (scor 1-1), din 27.11.2007, şi se cereau trei generatoare de rezervă, necesare nocturnei şi instalaţiei auxiliare.

Alături de acestea, oficialii stelişti solicitau şi personal autorizat care să le folosească. Cea mai "scumpă" comandă făcută de clubul Steaua a fost de cinci generatoare de rezervă, pentru meciul din 7.11.2007, din Liga Campionilor, dintre Steaua şi FC Sevilla (scor 0-2).

De asemenea, Steaua a solicitat două generatoare şi pentru meciul cu Pandurii Târgu Jiu din data de 11 noiembrie 2007. Nici pentru această comandă însă Steaua nu a achitat niciun leu!

Oficialii din Ghencea, nepăsători

Reprezentanţii Electrica au încercat rezolvarea situaţiei pe cale amiabilă, însă s-au lovit de nepăsarea oficialilor clubului păstorit de Gigi Becali.

În baza devizelor Electrica acceptate la plată de "stelişti" s-au emis patru facturi, în valoare de 5284,10 lei, "pe care până în prezent debitoarea nu le-a achitat".

"Debitoarea FC Steaua Bucureşti SA a fost notificată în vederea stingerii amiabile a debitului, prin Adresa nr. 769/16.06.2008, însă aceasta a adoptat o poziţie pasivă şi nu a transmis niciun punct de vedere", arată societatea de electricitate păgubită de clubul din Ghencea.

Locul doi în Top 300

Gigi Becali l-a depăşit pe Ion Ţiriac în topul celor mai bogaţi 300 de români, conform topului întocmit de revista Capital. Astfel, averea latifundiarului din Pipera a fost estimată la 2,8 - 3 miliarde de dolari.

"Cei de la Electrica, prea zeloşi"

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Valeriu Argăseală, susţine că este vorba despre o greşeală, deoarece clubul şi-a plătit întotdeauna datoria faţă de compania energetică.

El a spus că nu ştia că Steaua Bucureşti a fost dată în judecată pentru o somaţie de plată. "Cei de la Electrica cred că au fost prea zeloşi. Avem un contract pe care l-am respectat mereu. Suntem la zi cu plăţile", ne-a spus Argăseală.

A readus curentul în Zăbrăuţi

Dacă pentru clubul din Ghencea Gigi Becali nu s-a grăbit să achite datoriile la lumină, în noiembrie 2006, finanţatorul FC Steaua descindea "călare" pe Maybach în cartierul Zăbrăuţi din Ferentari pentru a achita datoriile la Electrica. Aproape 13 miliarde a scos atunci din buzunar latifundiarul din Pipera!

În pragul iernii, din cauza datoriilor imense la lumină, locuitorii cartierului Zăbrăuţi s-au revoltat, dând foc mai multor obiecte în mijlocul străzii. Când au venit pompierii, locuitorii s-au pus pe aruncat cu pietre. Spiritele s-au calmat imediat ce a apărut Gigi Becali.

Şapte cuvinte i-au trebuit războinicului luminii pentru a se aşterne liniştea în Zăbrăuţi. "Plătesc eu factura pe luna în curs". Aproape 13 miliarde. "Gigi Becali să trăiască. Dacă nu era el, nu se rezolva problema!", strigau la unison peste 200 de oameni isterizaţi de întreruperea curentului electric pe motiv de neplată.

Becali zice că nu ştie nimic

Contactat telefonic de reporterii ziarului "Adevărul", Gigi Becali a precizat că nu ştie despre acest proces intentat de Electrica şi că oricum nu este treaba lui. "Să plătească restanţele contabilii", a spus finanţatorul de la FC Steaua.

Debitoarea FC Steaua Bucureşti SA a fost notificată în vederea stingerii amiabile a debitului, însă aceasta a adoptat o poziţie pasivă
Electrica Muntenia Sud

2,8 miliarde de dolari. La atât se ridică averea lui Gigi Becali

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite