"Razboinicul luminii" cere mazilirea lui Bodu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a castigat, in instanta, meciul cu presedintele ANAF, Sebastian Bodu. Instanta Judecatoriei Sectorului 3 a admis, ieri, contestatia facuta de Becali la decizia ANAF de

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a castigat, in instanta, meciul cu presedintele ANAF, Sebastian Bodu. Instanta Judecatoriei Sectorului 3 a admis, ieri, contestatia facuta de Becali la decizia ANAF de a pune sechestru pe averea sa din cauza datoriilor la stat. Magistratii au hotarat "ridicarea deindata a sechestrului asigurator", pe motiv ca acesta este ilegal, decizia putand fi atacata cu recurs. La aflarea vestii, Gigi Becali nu a ezitat sa isi strige "victoria", in stilul caracteristic si cu tinta precisa, Sebastian Bodu. Patronul FC Steaua a fost de parere ca Bodu trebuie demis deindata. "Ce am invins? Ca averea mea e iar la mine? E ceva anormal?", a spus Becali, care a adaugat ca Bodu poate face o mie de recursuri pentru ca nu va castiga niciodata. Patronul FC Steaua a descris decizia de ieri a judecatorilor ca pe "un exercitiu de democratie, cand justitia isi spune cuvantul". El considera ca, daca ANAF face recurs, inseamna ca se vrea tinerea averii sale sub sechestru, si nu recuperarea banilor. Lupta nu a dat-o cu Bodu, dupa cum a declarat, ci "pentru tara romaneasca". Desi, odata cu pronuntarea sentintei, Gigi Becali a redobandit dreptul de a dispune in ce mod vrea de averea sa, el a jurat cu mana pe Biblie ca nu isi va instraina bunurile, asa cum a sugerat ANAF. Agentia Nationala de Administrare Fiscala a instituit la mijlocul lunii septembrie sechestru asigurator asupra averii lui Gigi Becali, ca actionar al FC Steaua, pentru datoriile pe care clubul le are la bugetul de stat - circa 11 milioane de euro.

ANAF: Decizia Justitiei este periculoasa
Potrivit unui comunicat remis de ANAF, decizia Justitiei, de ridicare a sechestrului asigurator pus pe averea lui Becali, reprezinta un "precedent periculos" si ar putea impiedica Fiscul sa se asigure ca un contribuabil nu isi poate instraina averea pana la valorificarea acesteia prin executare silita. Oficialii ANAF cred ca decizia Justitiei este explicabila prin "noutatea spetei", cum prevederile legale aplicate lui Becali nu au mai fost folosite pana in prezent. ANAF va apela si la alte mijloace legale pentru recuperarea banilor, chiar daca acestea sunt "mai greoaie" decat sechestrul asigurator.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite