Război total la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rivalele Universitatea şi CFR se află în faţa unui joc care poate arăta că orgoliile locale sunt mai presus de obţinerea primului titlu de campioană Febra marelui meci de miercuri,

Rivalele Universitatea şi CFR se află în faţa unui joc care poate arăta că orgoliile locale sunt mai presus de obţinerea primului titlu de campioană

Febra marelui meci de miercuri, în care se decide campioana României şi participarea directă în grupele Ligii Campionilor, a cuprins Clujul.

Partida a devenit, pentru ardeleni, principalul subiect de discuţie, dar şi de dispute. Galeriile au deja pregătită coregrafia, iar în oraş vor fi luate măsuri speciale de menţinere a ordinii. În Capitală, suporterii Stelei speră la o minune, în timp ce Gigi Becali, finanţatorul roş-albaştrilor, face declaraţii în doi peri.

"U" nu se predă

După victoria lui Dinamo asupra Stelei în jocul de duminică, principalul obstacol în calea visurilor de mărire ale ceferiştilor, care nu au ascuns niciodată că îşi doresc în primul rând titlul de campioană, îl reprezintă acum orgoliul rănit al "şepcilor roşii".

Jucătorii Universităţii, care nu şi-au primit drepturile financiare pe ultimele două luni, ca de altfel şi antrenorul Meszaros, vor evolua miercuri sub o presiune teribilă. La ultimul meci pe teren propriu cu Farul, ei au fost ameninţaţi că li se vor rupe picioarele dacă se vor preda în faţa CFR-ului.

Au riscat neîndeplinirea baremului

Doi dintre cei mai buni fotbalişti ai lui "U" în acest retur, portarul belgian Merlier şi atacantul Goga, nu au fost folosiţi în ultimul joc, împotriva lui Poli Iaşi. Deşi echipa mai are nevoie de 2 puncte pentru a îndeplini baremul necesar pentru a nu începe meciurile în divizia secundă cu penalizare, cei doi au rămas acasă. Motivul? Riscau să nu joace împotriva CFR-ului în cazul în care ar fi primit un cartonaş galben la Iaşi. Ceea ce dovedeşte că "U" nu intenţionează să se predea.

Doar 7.000 de spectatori

Din păcate pentru fanii celor două echipe, partida de miercuri se va desfăşura pe un stadion dezolant. Altădată plin ochi la derby-urile "U"-CFR, în care lumea stătea şi pe scări în stadionul de 28.000 de locuri, acum pe "Ion Moina" este permis accesul spectatorilor doar în anumite porţiuni ale tribunei 1 şi ale peluzei. În total, 7.000 de locuri.

De altfel, Viorel Duru, directorul Comisiei de licenţiere a FRF, a declarat nu demult că a răsuflat uşurat în momentul în care "U" Cluj a retrogradat matematic în liga secundă şi a dat asigurări că "Ion Moina" nu va mai găzdui niciodată, în starea actuală, un meci în Liga 1. "Universitatea a primit acceptul pentru stadion cu multă înţelegere, mă gândeam la fiecare meci cu strângere de inimă să nu se întâmple ceva, este absolut necesar să construiască un stadion nou", a spus Duru.

Galeria U: "Să-şi dea sufletul pe teren"

Peste 2.500 de suporteri ai echipei de fotbal Universitatea sunt aşteptaţi mâine, la peluza de pe Stadionul Municipal, pentru a-şi susţine echipa favorită. Ei îşi doresc cu ardoare victoria, indiferenţi la oportunitatea unui titlu al adversarei. "Vrem să mergem cu capul sus în Divizia B", ne-a spus Călin Mişan, liderul facţiunii Vecchia Guardia.

Dacă vor vedea ceva suspect în jocul echipei, galeria va taxa imediat jucătorii. "Statutul de suporter al Universităţii e mai presus decât statutul de cetăţean al Clujului. Noi suntem din cei paşnici. Dar sunt cei radicali, care nu-i iartă. Nu este sigur că vor pleca aşa uşor de la stadionul Universităţii. Să-şi dea sufletul pe teren", cere Mişan.

Fanii CFR: "De scandal se ocupă alţii"

De cealaltă parte, suporterii ceferiştilor vor fi clar în minoritate, pentru că au primit doar 350 de bilete din cele 6.300 puse în vânzare."Noi venim miercuri la stadion să ne susţinem echipa, de scandal se ocupă alţii. Din păcate, avem informaţii că nu vom fi lăsaţi să intrăm pe stadion nici măcar cu steaguri", a declarat, sub protecţia anonimatului, unul dintre membrii galeriei feroviare. Acesta nu şi-a ascuns dezamăgirea pentru faptul că nu vor putea să arate ce au pregătit pentru acest derby.

Poate Universitatea Cluj va primi un împrumut nerambursabil şi va sufla titlul lui CFR. Orice este posibil
Gigi Becali,
patron Steaua

Paszkany, susţinut de cel mai bogat om din Ungaria

Patronul echipei de fotbal CFR Cluj avea anul trecut o avere de peste 55 de milioane de euro din imobiliare şi construcţii, potrivit revistei "Top 300 Capital". Unul dintre cele mai importante proiecte ale lui Paszkany (foto) este construirea Cartierului Tineretului, unde se vor ridica peste 2.500 de case, pe un teren de 203 hectare, situat în zona Someşeni.

Proiectul este derulat de firma Polus, al cărei patron este, şi de Primăria Cluj-Napoca. Omul de afaceri este şi reprezentant al holdingului Trigranit în România, al cărui patron este Sandor Demjan, desemnat cel mai bogat om din Ungaria, cu o avere care depăşeşte 1 miliard de euro. Pe lângă aceste afaceri, Paszkany mai deţine şi reprezentanţele Opel şi Chevrolet din Cluj-Napoca şi echipa de fotbal CFR Cluj, foarte probabil viitoarea campioană a României în sezonul din 2008.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite