"Război sfânt" pe teritoriul SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunea acestora se dorea a fi "la fel sau chiar chiar mai mare decât atentatele de la 11 septembrie" şi viza distrugerea Turnului Sears din Chicago, conform unor documente ale acuzării. Unul


Misiunea acestora se dorea a fi "la fel sau chiar chiar mai mare decât atentatele de la 11 septembrie" şi viza distrugerea Turnului Sears din Chicago, conform unor documente ale acuzării. Unul dintre acuzaţi, reverendul Narseal Batiste, ar fi dezvăluit unui agent FBI sub acoperire, pe care îl credea un membru Al-Qaida, că pune la cale o misiune care vizează crearea unei armate islamice cu scopul de a declanşa un "Război sfânt" pe teritoriul Statelor Unite.
Documentul precizează că Batiste "recruta şi supraveghea persoane în scopul de a le organiza şi antrena într-un război împotriva administraţiei americane, printre care şi un atac cu explozibili împotriva Sears Tower din Chicago, Illinois", cea mai înaltă clădire din SUA.
Jurământ faţă de Al-Qaida
Conspiratorii au depus un jurământ de fidelitate faţă de Al-Qaida şi ar fi oferit sprijin unei misiuni organizate de mişcarea teroristă care viza distrugerea tuturor clădirilor aparţinând FBI de pe teritoriul american, se arată în acelaşi document. Batiste i-a dat agentului sub acoperire o întreagă listă cu echipamentul necesar pentru comiterea atentatelor, incluzând "bocanci, uniforme, mitraliere, staţii de emisie-recepţie şi autovehicule", precum şi veste antiglonţ şi 50.000 de dolari în numerar, potrivit sursei citate.
Mesaj ameninţător de la Ayman al-Zawahiri
Pe fondul arestărilor operate vineri, la Miami, şi a emoţiei provocate în rândul americanilor de dezvăluirile FBI, a survenit un nou mesaj ameninţător al lui Ayman al-Zawahiri, adjunctul liderului Al-Qaida. În mesajul difuzat, vineri seara, de postul Al-Jazeera, al-Zawahiri s-a adresat direct americanilor şi lui George W. Bush: "Îţi aminteşti, Bush, jurământul mujahedinului Osama bin Laden că America nu va mai visa la securitate până nu va fi securitate în Palestina? Încercaţi degeaba să visaţi la pace", a spus al-Zawahiri în mesajul său. Specialiştii din cadrul serviciilor antiteroriste au autentificat înregistrarea ca fiind al optulea mesaj al liderului terorist, transmis din ianuarie 2006 încoace.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite