Război între firmele de cablu şi Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile care oferă servicii de internet, telefonie şi televiziune prin cablu acuză de sabotaj firmele care execută lucrări în Capitală. Reprezentanţii companiilor de servicii prin

Companiile care oferă servicii de internet, telefonie şi televiziune prin cablu acuză de sabotaj firmele care execută lucrări în Capitală.

Reprezentanţii companiilor de servicii prin cablu spun că, de la începutul acestei săptămâni, reţelele pe care le deţin sunt tăiate cu rea intenţie de cei care lucrează la modernizarea infrastructurii.

"Suntem consternaţi de modul în care operează aceste firme, care ar trebui să reabiliteze şi nu să distrugă", a declarat Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC). Primăria Capitalei a fost notificată de ACC pentru a le solicita firmelor de construcţii să nu mai taie cablurile. Surse din interiorul municipalităţii confirmă că sunt cazuri în care cablurile de pe stâlpi sau de la sol au fost tăiate.

"Cabliştii sunt de vină"

Primarul Adriean Videanu spune că se va întâlni cu operatorii de servicii prin cablu, însă precizează că aceştia au o parte din vină.

"Ei nu au autorizaţii să pună cablurile pe unde vor. Le pun pe stâlpi sau pe unde nu te aştepţi, aşa încât noi nu avem o evidenţă a acestor cabluri", a declarat Videanu. El mai spune că o firmă de cablu a fost amendată pentru că, pe Giurgiului, în timpul lucrărilor de reabilitare a străzii, a introdus pe sub trotuar fibră optică. Surse din primărie mai spun că stâlpii de pe străzi sunt încărcaţi cu cabluri, existând pericol de prăbuşire în unele situaţii.

În anul 2006 a fost emisă o hotărâre de Consiliu General prin care firmelor şi societăţilor care deţin fire pe stâlpi li se solicită să le introducă pe sub pământ, dar numai cu aprobare de la primărie, aşa încât să existe o evidenţă a acestor reţele. Firmele de cablu spun că, după ce li s-au tăiat reţelele, au fost afectaţi 26.000 de clienţi din zona Obor, Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi Theodor Pallady.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite