Război din dragoste între două clanuri de ţigani din Sinteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de rromi s-au împuşcat ieri după ce un puşti de 14 ani a fost surprins cu altă fată decât cea promisă. Onoarea pătată a unei minore de etnie rromă, al cărei logodnic a fost

Peste 200 de rromi s-au împuşcat ieri după ce un puşti de 14 ani a fost surprins cu altă fată decât cea promisă.

Onoarea pătată a unei minore de etnie rromă, al cărei logodnic a fost văzut ţinând de mână o altă fată, a generat, ieri, un scandal de proporţii în localitatea ilfoveană Sinteşti. Peste 200 de persoane s-au atacat cu pietre şi s-au împuşcat cu pistoale cu bile de cauciuc şi puşti cu alice.

Totul a început acum două săptămâni, când un băiat de 14 ani, din clanul lui Toma, care trebuia să se însoare cu o fată în vârstă de 10 ani, s-a îndrăgostit de o alta, de 12 ani, "mai mare şi mai frumoasă" decât cea care îi era promisă. El a fost zărit pe stradă ţinându-se de mână cu noua "achiziţie".

Mai mult, băiatul şi-a dus viitoarea soţie acasă, nesocotind astfel înţelegerea dintre cele două familii. Familia fetei de 10 ani, din neamul Alexe, s-a simţit dezonorată şi a hotărât să rupă înţelegerea, iar copila a fost promisă altui băiat. Mama acesteia spune însă că minorii nu au întreţinut relaţii sexuale, fapt susţinut şi de băiatul care trebuia să îi fie ginere. Familia băiatului are o cu totul altă versiune asupra celor întâmplate. Vinovată de ruperea înţelegerii căsătoriei ar fi chiar fata, care ar fi refuzat să se mai mărite.


Ieri-dimineaţă, cele două familii de rromi şi-au adus aminte de problema căsătoriei copiilor şi până la "război" nu a fost decât un pas.


Scandal cu împuşcături


De la înjurături au trecut la bătaie cu pietre, ca până la urmă onoarea fetei să fie spălată cu ajutorul pistoalelor cu gaze. La faţa locului au fost trimişi peste o sută de poliţişti şi jandarmi, din Ilfov şi Bucureşti. Aceştia au restabilit ordinea, dar au rămas pe poziţii pentru prevenirea reizbucnirii conflictului. S-au luat zeci de declaraţii, iar anchetatorii încearcă să stabilească câtă vină are fiecare dintre cei implicaţi. Ancheta este însă în plină desfăşurare, rromii implicaţi dorind să-şi spele rufele în familie, şi nu la poliţie.

"Judecata procuraturii"

Cel puţin 12 persoane rănite au ajuns la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală. Mihai Alexe, 40 de ani, unchiul fetei de la care a pornit scandalul, a fost operat imediat, chirurgii scoţându-i din corp mai multe alice. Furioşi, o parte din rromi s-au adunat şi la spital.

Vreo 30 de pirande care i-au însoţit şi-au pus fustele-n cap şi s-au apucat de bocit. Totul s-a petrecut sub atenta supraveghere a "mascaţilor" de la Jandarmerie. Rromii erau supăraţi mai ales că nu sunt lăsaţi să-şi facă dreptate singuri. "Ce judecată ţigănească mai putem face acum? Judecată face doar procuratura!", a spus cu obidă o pirandă supărată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite