Război între Primăria Generală şi Electrica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea companiei de distribuţie a curentului electric a fost convocată astăzi la primărie pentru a da explicaţii despre frecventele pene de electricitate Nordul Capitalei a rămas din

Conducerea companiei de distribuţie a curentului electric a fost convocată astăzi la primărie pentru a da explicaţii despre frecventele pene de electricitate

Nordul Capitalei a rămas din nou fără curent, după producerea unei avarii la reţeaua de distribuţie a Companiei Electrica. Iritat de faptul că penele de curent au devenit o obişnuinţă, viceprimarul general Răzvan Murgeanu se întâlneşte astăzi cu membrii conducerii distribuitorului de electricitate. "Nu vreau să intru în polemică cu cei de la Electrica, dar situaţia se tot repetă, ceea ce înseamnă că avem o problemă. Situaţia este una gravă, pentru că nu este un incident izolat", a declarat viceprimarul.

Nordul Capitalei, blocat 30 de minute

Defecţiunea de ieri s-a produs în jurul orei 10. S-a remediat abia după o jumătate de oră, dar a afectat în jur de 200.000 de bucureşteni, iar la Spitalul CFR2 operaţiile au fost întrerupte. Potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii Electrica, avaria a fost înregistrată la o linie subterană de 100 de kilowolţi, din zona de nord a Capitalei. Au fost afectate cartierele Bucureştii Noi, Chitila, Pajura şi Băneasa. Ca să rezolve situaţia, edilii Capitalei au solicitat şi ajutorul concesionarului serviciului de iluminat public, care a ajutat echipele de la Electrica. "Este a treia oară într-o lună când rămânem fără curent. Cred că aparatele electrice nu vor mai rezista la şocurile create de căderile bruşte de tensiune", spune Vasile Croitoru, locuitor al cartierului Băneasa.

Campioni incontestabili la avarii

Compania Electrica a înregistrat mai multe avarii în ultimii doi ani. În iulie 2005, un transformator de mare putere din incinta CET Sud a luat foc. Atunci au rămas pe întuneric cartierele Vitan, Dudeşti, Balta Albă, dar şi centrul Capitalei. Un an mai târziu, pe 2 august 2006, o avarie de proporţii s-a produs în nordul oraşului. O echipă de muncitori a unei firme de construcţii a tăiat din eroare un cablu de alimentare care a lăsat fără curent electric Aeroportul Băneasa, Institutul Meteo, cartierul Băneasa, zona Domenii şi o parte din zona Obor. Ultima defecţiune care a paralizat o bună parte din Bucureşti s-a produs pe la începutul acestui an. Acum exact o lună a fost avariată o staţie de transformare din zona Obor. Timp de câteva minute, garniturile de metrou au rămas în tunel, iar locuitorii din cartierele Colentina, Dorobanţi, Floreasca şi Băneasa nu au mai avut curent electric. Pentru a evita repetarea unor astfel de situaţii, edilii Capitalei vor cere conducerii Electrica să investească în modernizarea sistemului de alimentare, dar şi să schimbe posturile de transformare care creează probleme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite