„Răvăşitul oilor” , distracţie cu pastramă şi bulz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Răvăşitul oilor” , distracţie cu pastramă şi bulz
„Răvăşitul oilor” , distracţie cu pastramă şi bulz

Sărbătoare tradiţională păstrată cu sfinţenie de locuitorii din zona Bran-Moeciu-Fundata, „Răvăşitul oilor” se va desfăşura în acest weekend la Hanul Bran şi pe Platoul Inima

Sărbătoare tradiţională păstrată cu sfinţenie de locuitorii din zona Bran-Moeciu-Fundata, „Răvăşitul oilor” se va desfăşura în acest weekend la Hanul Bran şi pe Platoul Inima Reginei. Autorităţile locale, în colaborare cu Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), au organizat cu această ocazie şi un Festival al Brânzei şi al Pastramei.

„Coborârea bârsanelor de la munte este un vechi obicei ce se încheie într-un adevărat festin. După ce toată vara au fost îngrijite de ciobani la munte, mioarele sunt coborâte în sat şi înapoiate stăpânilor, care îşi primesc tot acum şi porţia cuvenită de brânză. «Răvăşitul oilor» este, de fapt, o sărbătoare simbolică ce marchează sfârşitul anului pastoral”, a spus Marilena Stoian, preşedintele ANTREC Braşov.

La festival se va cânta, se va juca şi mai ales se vor mânca pe săturate tot soiul de preparate specifice, cum ar fi pastrama de oaie, bulzul, brânza la cetină sau păstrată în burduf, cârnaţii de oaie afumaţi, toate stropite din belşug cu vin sau must.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite