Rasismul pe stadioane îngrijorează SUA şi Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

manifestările cu caracter antisemit din România.În cadrul Conferinţei cu tema "Pogromul de la Iaşi, prologul Holocaustului din România", Nicolas Taubman a făcut referire la manifestările de pe

manifestările cu caracter antisemit din România.
În cadrul Conferinţei cu tema "Pogromul de la Iaşi, prologul Holocaustului din România", Nicolas Taubman a făcut referire la manifestările de pe stadioane, la publicaţiile antisemite din România, dar şi la mişcările extremiste existente în ţara noastră. La rândul său, ambasadorul Israelului, Rodica Radian Gordon, a solicitat autorităţilor române implicarea justiţiei în eliminarea manifestărilor cu caracter antisemit.
"Nu putem întoarce spatele atunci când microbiştii folosesc calificative care instigă la ură rasială, nu putem păstra tăcerea atunci când unii reprezentanţi ai mass-media comunică jumătăţi de adevăr despre Holocaust. Nu putem rămâne spectatori atunci când tinerii sunt influenţaţi de mişcările extremiste", a spus ambasadorul SUA, Nicolas Taubman, prezent, ieri, la conferinţa cu tema "Pogromul de la Iaşi, prologul Holocaustului din România".
Îngrijorarea ambasadorului a fost împărtăşită şi de ministrul român al afacerilor externe, Mihai Răzvan Ungureanu, în opinia căruia asemenea manifestări au luat o amploare deosebită în ultima vreme: "Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea faţă de intensifica-rea manifestărilor antisemite. Insist asupra necesităţii preluării iniţiativelor la nivel înalt european, cu scopul eradicării acestui fenomen". Făcând referire la marşul anti-gay de la Bucureşti, ambasadorul Israelului în România, Rodica Radian Gordon, a solicitat autorităţilor române implicarea justiţiei în eliminarea manifestărilor cu caracter xenofob şi antisemit din ţara noastră: "Au fost oameni care purtau tricouri cu chipul lui Zelea Codreanu, deşi se ştie cine a fost acesta. În România există legislaţie împotriva manifestărilor cu caracter xenofob şi antisemit. Cred însă că justiţia trebuie să se implice în eliminarea lor". Solicitând autorităţilor române introducerea istoriei Holocaustului ca obiect de studiu obligatoriu, diplomaţii şi cercetătorii prezenţi la conferinţa de la Iaşi au fost de părere că o mai bună cunoaştere a Holocaustului din România va duce, în cele din urmă, la eliminarea manifestărilor antisemite din ţara noastră.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite