Rasismul apare încă de pe băncile şcolii - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sondaj de opinie realizat printre elevii spanioli arată că tot mai mulţi asociază imigraţia cu un lucru negativ, care aduce doar ridicarea numărului de infracţiuni în Spania.

Angajaţi să suporte frigul de pe străzile spaniole, în noaptea de Crăciun”, informează „Heraldo de Aragon”. Estre vorba despre un reportaj realizat printre românii care, în noaptea de Crăciun, au cântat pe străzile din Zaragoza la acordeon, pentru a face un ban în plus. Nu doar cântăreţii au ieşit pe străzi, ci şi vânzătorii de castane, tot cetăţeni de naţionalitate română, relevă ziarul spaniol.

Gijon, pe placul imigranţilor”, informează „La Nueva Spania”. Deşi comunitatea persoanelor provenite din America Latină este ce mai numeroasă din localitatea Gijon, Asturias, în ultima perioadă, un număr mare de români şi-au ales ca zonă de reşedinţă această localitate. Astfel, în ultimele 12 luni, în Gijon s-au stabilit peste 2.000 de noi imigranţi, mulţi de naţionalitate română.

Locuitorii dintr-un cartier din Sevilla denunţă numărul mare de furturi comise în zonă”, titrează  „ABC de Sevilla”. Poliţia Naţională şi Primăria din localitatea San Jeronimo, Sevilla, au fost asaltate de persoane care au denunţat un număr mare de furturi comise în locuinţele lor. Majoritatea suspectează că este vorba despre o bandă de români, bine organizată, care acţionează în toată provincia.

Tot mai mulţi rasişti printre elevii din şcoli”, informează „La Verdad”. Un sondaj de opinie arată că şase din zece elevi de naţionalitate spaniolă cred că numărul mare de imigranţi care trăiesc în peninsulă este direct proporţional cu delicvenţa. Astfel, ei cred că un număr mare de imigranţi înseamnă şi un număr mare de delicvenţi. Cei mai antipatici imigranţi pentru elevii din şcoli sunt cei care nu au acte în regulă, şi provin din America Latină.

Spania este ţara din Uniunea Europeană care a primit cei mai mulţi imigranţi în ultimii ani”, informează „El Mundo”. În ultimii zece ani, numărul imigranţilor din Spania a crescut de opt ori. Astfel, de la 637.000 de străini, câţi locuiau pe teritoriul spaniol, în prezent s-a ajuns la 5,2 milionae de persoane de alte naţionalităţi care trăiesc în această ţară. Dintre acestea, o treime sunt români, marocani sau ecuadorieni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite