Răscoala „omului cu laptopul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Stan a făcut spectacol în emisiunea „Conexiuni“, criticându-l pe Dan Voiculescu
Valentin Stan a făcut spectacol în emisiunea „Conexiuni“, criticându-l pe Dan Voiculescu

Valentin Stan l-a atacat pe Dan Voiculescu, vineri, în emisiunea „Conexiuni“, marcând o revoltă fără precedent în trustul Intact.

„Te urăsc, şefule care eşti tu şef, şi pe toţi cei cu tine care conduc, aşa că nu sta în legătură cu mine.  Mulţumim şi vă zicem la revedere, because, nu se ştie dacă ne mai vedem." În acest fel termina Valentin Stan emisiunea „Conexiuni", difuzată vineri seară la Antena  3. Pentru prima dată, realizatorul TV a folosit o manieră acidă, cu care îi desfiinţa pe preşedintele Băsescu şi pe guvernanţi, împotriva lui Dan Voiculescu, proprietarul de facto al trustului Intact.

A întors armele

După ce ani la rând a fost în prima linie a războiului dus de Antene împotriva preşedintelui Băsescu şi a PDL, Valentin Stan a început emisiunea de vineri atacând opoziţia: „Bă, fraţilor, oare cât de deştepţi sau cât de proşti om fi toţi românii să înghiţim prin reprezentanţii noştri din vârful opoziţiei asemenea tâmpenii?"

Totodată, Valentin Stan a spus „mă bucur să ne revedem" doar ca „gest de reverenţă faţă de bunele maniere", precizând că nu vrea să vadă pe nimeni atunci când „opoziţia se adună pentru a da lovitura de graţie atotputerniciei celor care au ticăloşit ţara, au împilat-o şi au adus-o la dezastru". Astfel, Stan critică dur „micile elucubraţii ale domnului Voiculescu", contrazicându-i teoria din emisiunea „Sinteza Zilei", unde acesta spunea că Băsescu nu poate angaja România să contribuie cu bani în acordul semnat de liderii europeni. Prin mai multe argumente multimedia, „omul cu laptopul"  încearcă să topească şi „bruma de credibilitate de care se mai bucură opoziţia".

„Iată cu ce se ocupă opoziţia! În loc să-l desfiinţeze pe Băsescu pentru tâmpeniile cu care a venit şi să-l bage sub incidenţa Codului Penal, se leagă de Băsescu pe bătăliile unde Băsescu are toate armele în mână să-i facă praf, să-i facă muci şi să arate cât de incompetentă este opoziţia."

După ce îi reproşează şefului Antenelor că nu ştie prerogativele preşedintelui, Valentin Stan îl aseamănă cu un vânător grăbit şi nepriceput. „Cam aşa e Voiculescu, plecat la vânătoare de cerbi. L-ai nimerit, prietene, eşti bun, eşti cel mai tare, prietene. Ai omorât renii lui Moş Crăciun, Merry Christmas, domnu' Voiculescu", mai comentează Stan.

Final cu dedicaţie specială

Valentin Stan încheie emisiunea în aceeaşi notă acidă, parafrazând cântecul „Fuck you", de Lily Allen: „La final, Fu.. you, fill in the blanks. Cred că eşti rău. Te urăsc, şefule care eşti tu şef şi pe toţi cei cu tine care conduc aşa că nu sta în legătură cu mine. Este o gaură unde ar trebui să fie sufletul tău".  Realizatorul TV îşi ia, preventiv, adio de la telespectatori: „Mulţumim şi vă zicem la revedere, because, nu se ştie dacă ne mai vedem", încheie Valentin Stan.

Conform surselor „Adevărul", conducerea postului Antena 3 nu a luat încă nicio decizie în ceea ce priveşte continuarea emisiunii „Conexiuni". Contactat de „Adevărul", Valentin Stan nu a dorit să comenteze în niciun fel atacurile din emisiunea de vineri seară sau continuitatea ei. Aceeaşi reacţie au avut-o şi reprezentanţii Antenei 3: „Nu avem niciun comentariu cu privire la emisiunea domnului Valentin Stan de vineri seară", a spus Carla Donciu, director de comunicare Antena 3. 

Fragment din emisiunea „Conexiuni" din 16 decembrie

Dialogul imaginar pe care îl poartă Valentin Stan cu Dan Voiculescu în timpul emisiunii:

Dan Voiculescu: A făcut o afirmaţie, a spus că el nu are nevoie...

Valentin Stan:
Băsescu!

D.V.: De niciun fel de aprobare şi s-a ascuns în spatele Constituţiei.

V. S.: Băsescu s-a ascuns, auzi!

D.V.: Vreau să-i fie clar şi lui, să se uite în Constituţie. El reprezintă România, nu angajează România.

V.S.: Serios?!

D.V.: Spune: am angajat România.

V.S.: Şi n-are voie, nu?

D.V.: Ăsta-i motiv de suspendare, mâine!

V.S.: Uuuu!

D.V.: El nu are nevoie să angajeze România într-un astfel de proces.

V.S.: Domn' Voiculescu, mă doare măseaua!

D.V.: El confundă, şi crede că toţi românii sunt proşti.

V.S.: Nu el confundă, matale confunzi rău de tot, prietene.

D.V.: Şi spune, a reprezenta pe cineva şi a angaja răspunderea pentru cineva e tot aia.

V.S.: Tot aia, da, naşpa!

D.V.: Şi e o diferenţă de la cer la pământ.

V. S.: Da, dar tre' să te urci de jos în sus, că aşa e la urcare, când e pleonasmul, de jos în sus te urci.

Care a fost cauza

- În lipsa unor răspunsuri de la reprezentanţii Antenei 3 şi de la Valentin Stan,  „Adevărul" oferă câteva posibile motive care l-ar fi putut determina pe realizatorul TV să se revolte:
- S-a certat cu Dan Voiculescu
- S-a certat cu Mihai Gâdea, directorul postului Antena 3
- Este supărat că nu are emisiune în prime-time
- Este supărat că nu are emisiune zilnic
- Valentin Stan a avut un demers jurnalistic dezinteresat, în care chiar a crezut

Puteţi urmări înregistrarea aici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite