Răscoala pensionarilor în Partidul Democrat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"În campania electorală, Traian Băsescu spunea: Să trăim bine! Aş vrea să întreb: cum, când şi mai ales unde, pentru că noi nu mai avem timp...", a spus, în aplauzele frenetice ale celor

"În campania electorală, Traian Băsescu spunea: Să trăim bine! Aş vrea să întreb: cum, când şi mai ales unde, pentru că noi nu mai avem timp...", a spus, în aplauzele frenetice ale celor din sală, reprezentantul pensionarilor PD din Timiş.
"Ruşine să le fie celor care îşi vântură pe aicea rochiile cu 40 milioane de lei pe lună şi noi avem 1,6 milioane de lei pe lună", a afirmat un alt pensionar democrat, enervat că doamnele senator PD Maria Petre şi Cornelia Cazacu dispăruseră din sală, fără să mai asculte problemele celor de vârsta a treia.Conferinţa Naţională a Pensionarilor din PD ar fi trebuit să înceapă la ora 10, dar până la 11 nu venise niciun lider marcant al PD, aşa că, în acest timp, pensionarilor li s-a distribuit apă minerală şi câte un sandvici. După o oră de aşteptare, în sala de conferinţe şi-au făcut apariţia vicepreşedinţii PD Gheorghe Barbu - care deţine şi portofoliul Muncii - şi Cezar Preda, precum şi senatoarele Cornelia Cazacu şi Maria Petre. Niciunul dintre liderii marcanţi ai PD nu a onorat această reuniune. În discursurile patetice pe care le-au ţinut în faţa pensionarilor, Cornelia Cazacu, Maria Petre şi chiar şi Cezar Preda au spus doar cât le sunt de recunoscători pensionarilor pentru sprijinul din campania electorală. După discursuri, cei patru reprezentanţi ai conducerii centrale au dispărut discret. Văzând că liderii PD nu au niciun interes să-i asculte, pensionarii din acest partid au început să critice fără menajamente conducerea de partid şi de stat. "Domnii care au fost aici trebuiau să plece odată cu noi. Îmi pare rău, dar au spus poveşti. Să le fie ruşine!", a declarat un pensionar din Braşov, în timp ce sala a început să aplaude şi să strige "Ura". "Să plece o delegaţie la preşedintele Traian Băsescu şi să-i spună ce trebuie să-i spunem. ştie domnul preşedinte Traian Băsescu cât costă butelia de gaz? ştie domnul preşedinte Traian Băsescu cât costă întreţinerea?", a afirmat un alt reprezentant al democraţilor de vârsta a treia. A urmat un val de critici la adresa minştrilor şi a parlamentarilor, cărora li s-a reproşat că au uitat că fără voturile pensionarilor nu ajungeau la putere. Alertat de situaţia care scăpase de sub control, la lucrările conferinţei s-a întors în grabă vicepreşedintele PD Cezar Preda. "Noi trebuie să ţinem aproape. Popularitatea partidului a crescut pentru că nu ne-am lovit între noi", a încercat Preda să-i tempereze pe pensionarii nervoşi. Intervenţia sa a mai calmat spiritele, dar cei care au urmat la microfon nu s-au abţinut să nu-i transmită lui Preda că ar dori ca, măcar pentru o lună, să se inverseze rolurile: miniştrii să trăiască dintr-o pensie obişnuită, iar pensionarii să primească o leafă de demnitar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite