Raportul privind eventuale abuzuri în cazul MISA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

onsiliul Superior al Magistraturii va lua astăzi în discuţie raportul cu privire la cazul lui Gregorian Bivolaru, în urma erificărilor făcute de inspectorii Consiliului. Raportul va fi pe masa

onsiliul Superior al Magistraturii va lua astăzi în discuţie raportul cu privire la cazul lui Gregorian Bivolaru, în urma erificărilor făcute de inspectorii Consiliului.
Raportul va fi pe masa CSM abia astăzi, tocmai pentru a nu exista scurgeri de informaţii. La prezentarea Raportului privind ancheta în cazul MISA va participa şi ministrul justiţiei, Monica Macovei, care tot astăzi trebuie să se prezinte la Comisia de Abuzuri din Camera Deputaţilor. Imediat după obţinerea azilului politic în Suedia de către Bivolaru, ministrul justiţiei, Monica Macovei, a cerut CSM şi Parchetului General să verifice dacă în cadrul anchetei întreprinse în cazul lui Bivolaru şi MISA au fost încălcate drepturile şi garanţiile procesuale. Totodată, ministrul a cerut verificarea legalităţii percheziţiilor făcute în ashramurile MISA, însă această sesizare a fost clasată de CSM, percheziţiile nefiind efectuate de procurori. Imediat după percheziţiile în forţă întreprinse în martie 2004 în locuinţele membrilor MISA, Monica Macovei - la vremea respectivă preşedinte al APADOR-CH - a criticat aceste acţiuni.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite