Raportul Bâstroe, adoptat de Consiliul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia pentru Mediu, Agricultură, Afaceri Locale şi Regionale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat marţi raportul privind "Lupta împotriva distrugerii mediului în

Comisia pentru Mediu, Agricultură, Afaceri Locale şi Regionale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat marţi raportul privind "Lupta împotriva distrugerii mediului în zona Mării Negre", prezentat de deputatul democrat-liberal de Constanţa Laurenţiu Mironescu, informează Rompres.

Cel mai important lucru, în opinia mea, este faptul că a fost admisă totodată şi recomandarea din raport care vizează oprirea tuturor activităţilor care aduc atingere siguranţei mediului în zonele protejate adiacente Mării Negre.

"Consider că acesta e un prim succes în lupta pentru a opri distrugerea iremediabilă a unei părţi din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, cea mai importantă zonă umedă protejată din Europa", a precizat deputatul Mironescu, membru al delegaţiei române a APCE.

După aprobarea în cadrul comisiei citate, raportul privind "Lupta împotriva distrugerii mediului în zona Mării Negre" va fi trimis spre aprobare plenului APCE, la Strasbourg, pe data de 24 iunie. Importanţa problemei Bâstroe este recunoscută la nivel european şi chiar global, având în vedere că Delta Dunării este parte integrantă a patrimoniului universal.

Lucrările la Canalul Bâstroe au început în august 2004, iar de atunci şi până în prezent Guvernul de la Kiev a ignorat avertismentele autorităţilor române, dar şi pe cele ale organizaţiilor internaţionale de mediu. Primele informaţii tehnice despre acest proiect au fost oferite părţii române abia în luna aprilie 2007.

Rezervaţia Biosferei Delta Dunării este cea mai importantă zonă umedă protejată din Europa
Laurenţiu Mironescu, membru al delegaţiei române a APCE

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite