Raportările "umflate" - metode de a tăia ilegal pădurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Topliţa, după furtuna care a lovit oraşul şi localităţile din apropiere, s-au raportat sute de hectare de brazi puse la pământ, ceea ce a atras atenţia autorităţilor, care au venit să

La Topliţa, după furtuna care a lovit oraşul şi localităţile din apropiere, s-au raportat sute de hectare de brazi puse la pământ, ceea ce a atras atenţia autorităţilor, care au venit să evalueze situaţia.
Surse din cadrul Gărzii de Mediu ne-au declarat că raportarea unor suprafeţe mai mari de pădure distruse este o metodă de defrişare des întâlnită. Tăierea pădurilor este interzisă, iar exploatarea se poate face numai cu acordul specialiştilor. La Topliţa, autorităţile au spus că au fost afectate în jur de 150 de hectare. Acest lucru înseamnă că proprietarii de păduri puteau să treacă la valorificarea materialului lemons, lucru anunţat deja, începând de astăzi. În realitate, verificările au scos la iveală că aria afectată este mult mai mică. Astfel, suprafaţa distrusă în totalitate de vijelie este de doar 11 hectare, după cum a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Vasile Lupu. Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat, la rândul său, că angajaţii săi au participat la verificările din zona Topliţa, iar suprafaţa de pădure afectată nu depăşeşte 15 hectare. Cauza - viteza vântului, care a fost atât de mare încât au fost doborâţi şi copacii tineri, cu rădăcinile foarte rezistente.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite