Raportări mincinoase la spaţiul verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile gălăţene au înmulţit peste noapte suprafaţa de spaţiu verde din municipiu, exact cum făceau activiştii de partid înainte de 1989. Într-un document înaintat

Autorităţile gălăţene au înmulţit peste noapte suprafaţa de spaţiu verde din municipiu, exact cum făceau activiştii de partid înainte de 1989.

Într-un document înaintat Prefecturii, reprezentanţii primăriei susţin că suprafaţa de spaţiu verde a oraşului este de 24,6 metri pătraţi pe cap de locuitor, deşi în toate statisticile de până acum apar doar 2,67 metri pătraţi de verdeaţă pentru fiecare om.

"Programul privind amenajarea şi întreţinerea zonelor verzi pe domeniul public al municipiului pentru 2008-2013" cuprinde proiectele autorităţilor locale pentru a ajunge la cei 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, pe care sunt obligate să le asigure până în 2013, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr.114/2007.

Numai că, după ultimele calcule, fiecărui locuitor al municipiului Galaţi îi revin nu 2,67 metri pătraţi de spaţiu verde, ci 24,6 metri pătraţi! Ceea ce înseamnă că nu ar mai fi mare lucru de făcut pentru îndeplinirea normelor europene. Deci "pe hârtie", gălăţenii respiră bine.

"Calculul s-a făcut în baza datelor obţinute de la Direcţia Judeţeană de Statistică şi de la Direcţia Gestiunea Patrimoniului", explică Laurenţiu Jalbă, director al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Galaţi.

"Astfel, în 2007, în municipiul Galaţi erau 7.221.900 de metri pătraţi de spaţiu verde, iar populaţia a fost 293.523 de locuitori", a adăugat el.

"S-a raportat probabil ceea ce ar fi trebuit să fie spaţiu verde, în cadrul unor proiecte," spune Lucia Dan, şef serviciu în cadrul Direcţiei Gestiunea Patrimoniului. Cât priveşte poziţia autorităţilor de mediu, aceasta rămâne neschimbată.

"Cred că au luat în calcul şi Pădurea Gârboavele dacă a ieşit această suprafaţă. Sau poate a scăzut numărul de locuitori! Să fim serioşi. Să ne arate pe Planul Urbanistic General unde sunt aceste suprafeţe. Unde pot fi, printre blocuri, 722 de hectare, adică mai bine de jumătate din suprafaţa combinatului siderurgic?", se întreabă Mihai Turcu, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Galaţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite