Raport către Silviu Brucan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avem atâtea probleme nerezolvate în trecutul nostru putred, încât acestea nu ne lasă să trăim şi ne tulbură ca nişte stafii

Stimate domnule Silviu Brucan,

Referitor la declaraţia dvs. potrivit căreia românii vor avea nevoie de 20 de ani pentru a deprinde democraţia (celebra sintagmă stupid people), vă pot informa pe această cale că Nicolae Ceauşescu n-a avut conturi în străinătate. La această concluzie a ajuns o comisie parlamentară de anchetă şi raportul său a fost validat de Parlament. Cu acest prilej, Dragoş Dumitriu (deputat al Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu) a spus că „Nicolae Ceauşescu a fost un om mai mult decât cinstit în comparaţie cu hoţii de azi.”

În acelaşi spirit, vă informez că arhitecta Anca Petrescu, deputat PRM (nu mai fac nicio precizare), a afirmat în plenul Parlamentului că „Ceauşescu a fost un om foarte cinstit şi un mare patriot.” Nicio piatră din Casa Poporului nu s-a mişcat. Domnule Brucan, în decembrie 1989, se spune că aţi cerut împuşcarea soţilor Ceauşescu. Ori aţi fost tare zgârcit, ori aţi fost luat de val, dar cred că lista (cu proşti) trebuia să fie ceva mai mare... (Scuzaţi acest comentariu, nu vreau să joc rolul lui Lucian Mândruţă.)

Îmi permit să vă mai informez că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursurile generalilor Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu în dosarul „Revoluţia de la Timişoara”. Dacă doriţi să-i bântuiţi cu nişte coşmaruri, îi găsiţi la Jilava. Înainte de a fi „umflat”, Stănculescu şi-a exprimat regretul că, în decembrie 1989, a lăsat puterea din mână, dând-o societăţii civile. (Aici îmi permit să râd: care societate civilă?). „Trebuia să fac o dictatură militară timp de doi ani”, a mai spus colegul dvs. de Revoluţie. (Mă cutremur!)

Cu sentimente confuze, vă mai informez că Ion Iliescu (care a devenit preşedinte onorific la PSD, dacă nu cumva domnul Antonie Iorgovan v-a informat înaintea mea) a scăpat de dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Domnule Brucan, la 19 ani de la diagnosticul dvs., îmi permit să vă spun că a izbucnit o criză financiară de mari proporţii la nivel internaţional, care a zguduit mai cu seamă SUA, ţara dvs. atât de dragă. Poate vă întrebaţi dacă noi, românii, vom reuşi să scăpăm teferi. Nu mă pot abţine să nu vă spun că avem atâtea probleme nerezolvate în trecutul nostru putred, încât acestea nu ne lasă să trăim şi ne tulbură ca nişte stafii. Aşa încât, criza asta nu cred că va lovi stupid people, scuzaţi concluzia!

În final, vă informez că Lucian Mândruţă e bine-sănătos la Antena 1, iar pe segmentul orar al fostei dvs. emisiuni, „Profeţii despre trecut”, audienţa Pro TV stă foarte bine, nici nu vi se simte Marea Absenţă. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite