Răpit din România de tatăl italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mamă din Constanţa se luptă cu autorităţile din Peninsulă pentru a-şi readuce copilul acasă Morena Burcea l-a cunoscut pe Alessandro Gaia în timpul unei vacanţe petrecute în

O mamă din Constanţa se luptă cu autorităţile din Peninsulă pentru a-şi readuce copilul acasă

Morena Burcea l-a cunoscut pe Alessandro Gaia în timpul unei vacanţe petrecute în Italia, în 2001. A fost dragoste la prima vedere, spune femeia din Galaţi.

Când a fost cerută de nevastă de italian a spus "da" fără să se gândească prea mult. S-au căsătorit în România, la Galaţi, apoi au plecat să locuiască în Italia. Pe 3 septembrie 2001, în Gardone Valtrompia, Brescia, locul natal al lui Alessandro, se năştea Gabriele. Bătăile, povesteşte Morena, au început din luna a opta de sarcină, iar motivele erau cel mai adesea stupide.

Soţul ei nu-i permitea să iasă din casă, nu-i dădea bani de cheltuială, iar câteodată pleca cu zilele şi o lăsa încuiată, fără mâncare şi fără posibilitatea de a lua legătura cu cineva din afară. Alessandro, care lucra la un atelier auto, obişnuia să bea mult şi, bănuieşte românca, se şi droga.

Desfigurată în bătaie

Pe 3 septembrie 2002, când Gabriele împlinea un an, au făcut o petrecere la un restaurant. În timpul petrecerii, Morena a fost apelată pe mobil de un prieten al lui Alessandro, pentru că soţul ei nu auzise propriul telefon.

Atunci, bărbatul a făcut o criză de gelozie, i-a reproşat Morenei că îl înşală cu respectivul şi, ca să-şi demonstreze mai degrabă sieşi acest lucru, a apucat-o pe femeie de braţ şi a forţat-o să meargă acasă la cel care o sunase.

Pe drum, cu copilul pe scaunul din spate, Alessandro a desfigurat-o pe Morena. Au ajuns la amic, acesta nu era acasă, aşa că au pornit înapoi. Pe drum, însă, Alessandro a oprit la o benzinărie şi a forţat-o pe Morena să coboare. Era miezul nopţii când bărbatul a lăsat-o în mijlocul pustietăţii. Alessandro şi-a dat însă seama că Morena avea telefonul la ea, aşa că s-a întors din drum şi a luat-o.

Despărţiri şi împăcări

Morena a intentat proces de separare în Italia, potrivit legislaţiei locale, iar Tribunalul din Brescia i-a încredinţat ei copilul şi l-a obligat pe Alessandro la plata unei pensii alimentare, atât pentru ea, cât şi pentru copil. După separare, aparent cuprins de remuşcări, italianul a început să se roage pentru o împăcare, ba chiar i-a promis că se vor muta în România.

Au încheiat un act notarial, prin care amândoi erau de acord să vină în România, iar părinţii Morenei au plecat înainte, în februarie 2003, luându-l cu ei pe Gabriele. Din august, Morena şi Alessandro au locuit la Galaţi, în casa părinţilor Morenei.

Alessandro se purta însă la fel ca înainte, doar că acum bea pe ascuns şi nu făcea nimic. De Crăciun, femeia şi-a luat copilul şi s-a mutat la părinţii ei, apoi a intentat divorţul. Sentinţa definitivă de divorţ s-a dat pe 28 februarie 2005.

Răpirea

În vara lui 2007, Alessandro i-a telefonat Morenei, spunându-i că vine în România, împreună cu părinţii lui, pentru a vedea copilul. Au stat trei zile în ţară, timp în care Morena le-a permis să stea, de câteva ori, cu copilul. Anul acesta, povestea s-a repetat. Pe 2 mai, Alessandro a venit în România, la Constanţa, iar Morena a fost de acord ca Gabriele să petreacă puţin timp, singur, cu tatăl său. Numai că Alessandro a fugit cu micuţul în Italia.

Morena a făcut plângere la Poliţia Constanţa, unde a anunţat răpirea fiului ei. După trei zile, a plecat în Italia. Femeia era surprinsă de faptul că Alessandro a reuşit să treacă împreună cu fiul lor de frontieră, deoarece copilul are paşaport individual, care este la ea.

Procesul

Odată ajunsă în Italia, Morena s-a oprit direct acasă la Alessandro. Nu i s-a permis să vadă copilul. A contactat Ambasada României, Consulatul, Carabinierii şi Procuratura italiană. Autorităţile italiene au informat-o că, pentru a-şi recupera copilul, trebuie să treacă printr-un proces de repatriere a minorului, proces al cărui prim termen a fost stabilit pentru 17 iunie.

Nu ştiu cum a reuşit să treacă frontiera împreună cu fiul nostru, deoarece copilul are paşaport individual şi acesta este la mine
Morena Burcea, mama copilului răpit

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite