Rapid este peţită de Taher!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima scenă fotbalistică românească a fost zguduită, ieri, la ivirea zvonului conform căruia George Copos ar fi înstrăinat 80% din acţiunile clubului Rapid. Noul proprietar al

Prima scenă fotbalistică românească a fost zguduită, ieri, la ivirea zvonului conform căruia George Copos ar fi înstrăinat 80% din acţiunile clubului Rapid.

Noul proprietar al pachetului majoritar de acţiuni al clubului de sub Podul Grant ar putea fi, potrivit aceluiaşi zvon, omul de afaceri de origine arabă Fathi Taher, a cărui avere este estimată la 300 milioane de euro. Tranzacţia ar fi fost efectuată prin intermediul SC Griro, controlată de Taher şi Nicolae Badea, altminteri preşedintele CA al Dinamo Bucureşti.

Înţelegerea ar fi fost anteparafată printr-un Memorandum. Atât George Copos, cât şi Fathi Taher au negat semnarea vreunui Memorandum în acest sens. Copos şi Taher au recunoscut totuşi că s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute atât la sediul Griro, cât şi într-un local bucureştean, dar au adăugat că nu au perfectat niciun fel de Momorandum.

Pe de altă parte, patronul stelist Gigi Becali s-a arătat convins de faptul că George Copos ar fi împrumutat, de fapt, 10 milioane de euro de la Fathi Taher, iar suma ar fi fost "garantată" cu 80% din acţiunile clubului giuleştean. George Copos a negat şi această variantă, iar Fathi Taher a răspuns ironic, declarând că el ar fi fost cel care ar fi luat bani împrumut de la patronul giuleştean, dar... o mie de euro!

Taher a recunoscut totuşi că nu ar fi dezinteresat de o eventuală preluare a clubului Rapid, în cazul în care acesta ar fi de vânzare. George Copos şi Fathi Taher au mai "colaborat" şi în trecut, în ceea ce priveşte clubul Rapid Bucureşti. Taher a şi recunoscut, ieri, că a "ajutat" şi "sponsorizat" clubul giuleştean atunci când l-a adus, ca antrenor, pe Viorel Hizo.

Griro e fosta Griviţa Roşie

Societatea comercială Griro deţine fosta Griviţa Roşie şi produce reactoare, vase sub presiune, coloane, schimbătoare de căldură pentru rafinării, combinate chimice sau petrochimice şi pentru domeniul energetic.

Fathi Taher este un controversat om de afaceri, altminteri cel mai bogat arab din România şi are interese în industrie, turism şi imobiliare. Aceasta este a 13-a încercare a lui George Copos de a vinde Rapidul, însă patronul de sub Podul Grant s-a răzgândit de fiecare dată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite