Rânca, înghiţită de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Baia de Fier, administratorul staţiunii montane, nu asigură strângerea deşeurilor din zonă Staţiunea din munţii Parâng a fost, pe toată perioada verii, un adevărat "rai" al

Primăria Baia de Fier, administratorul staţiunii montane, nu asigură strângerea deşeurilor din zonă

Staţiunea din munţii Parâng a fost, pe toată perioada verii, un adevărat "rai" al gunoaielor - deşeuri din construcţii, ambalaje şi resturi menajere.

Mormane de resturi menajere, deşeuri de toate felurile îţi urează bun venit în staţiunea montană Rânca din judeţul Gorj. Din păcate, Rânca a devenit în această vară localitatea cea mai murdară din judeţ, un fel de "rai" al gunoaielor.

Privelişte dezolantă

Imediat cum intri în staţiune, mormane cu resturi de materiale de construcţii, ţigle sparte, cărămizi împrăştiate şi ambalaje apar în faţa ochilor.

Comisarii Gărzii de mediu Gorj au întreprins mai multe acţiuni de verificare, a căror finalitate au fost sancţiunile, însă situaţia din staţiune nu s-a îmbunătăţit. Nici turiştii care vin aici nu au o educaţie solidă despre protecţia mediului, dar, din păcate, cea mai mare problemă este aceea că administraţia locală nu se implică în strângerea deşeurilor. Mizeria este aproape la fiecare pas.

Chiar în faţa hotelului de lângă pârtie, primăria Baia de Fier, care administrează staţiunea, a amplasat un coş de sârmă pentru gunoaie, însă edilul a "uitat" să trimită angajaţii de la serviciul de salubritate să ridice deşeurile strânse.

Astfel, gunoiul este peste tot, în coş şi pe lângă coş. Pe de o parte şi pe cealaltă a Drumului Naţional 67 C, în Rânca, resturile menajere au "răsărit" pe lângă brazi, iar priveliştea este dezolantă.

"Coşurile de gunoi sunt pline"

"Primăria Baia de Fier a fost sancţionată cu suma de 15 mii de lei de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj pentru că nu s-a asigurat colectarea selectivă şi transportul deşeurilor şi resturilor menajere din staţiunea montană Rânca.

Din păcate, la Rânca este vorba despre indolenţa primarului, care m-a şi întrebat dacă nu cumva vreau ca oamenii care strâng gunoiul cu tractorul să meargă în Rânca în fiecare zi. Nu se implică, o fi având altceva mai important de făcut. Aşa ceva este inadmisibil. Vom merge cât de des putem, îi vom amenda până se învaţă minte", a declarat Ovidiu Ilie, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj.

"Am fost în această vară la Rânca. Nu mi-a plăcut, pentru că staţiunea este plină de mizerie, gunoi sunt peste tot, pe spaţiile verzi, pe şosea. Nu se poate aşa ceva. Coşurile de gunoi sunt pline şi nu le ia nimeni, asta ar trebui să facă angajaţii primăriei. Plus că staţiunea este un şantier, toată lumea îşi construieşte vile pe acolo şi mai spunem că românul nu are bani", a povestit Iulia Palomir, din Târgu-Jiu.

Din păcate, la Rânca este vorba despre indolenţa primarului, care m-a şi întrebat dacă nu cumva vreau ca oamenii care strâng gunoiul cu tractorul să meargă acolo în fiecare zi
Ovidiu Ilie, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite