Râmnicu-Vâlcea: 100 de elevi au cerut guvernelor lumii dreptul la educaţie pentru populaţia planetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au ascultat poveşti din cartea “Marea lectură”, scrise de ambasadori ai bunăvoinţei, copiii şi-au pus semnătura pe o Declaraţie prin care cereau “greilor” politicii lumii, acces la educaţie pentru 72 milioane de copii şi 774 milioane de adulţi analfabeţi.

Atmosferă cu adevărat de poveste, miercuri, la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea. 100 de copii de la clasele I-IV, de la Şcoala Take Ionescu au ascultat impresionaţi poveştile din cartea “Marea lectură”. „Cartea cuprinde poveşti pe tema educaţiei, scrise de celebrităţi, adevăraţi ambasadori ai bunăvoinţei la nivel mondial: Nelson Mandela, Paulo Coelho, Regina Rania a Iordanului. Milioane de copii şi adulţi din întreaga lume vor citi sau asculta poveştile din această carte”, a spus inspectorul şcolar Tatiana Mărăndici, care le-a citit poveştile. Organizatorul acestei lecţii deschise a fost organizaţia World Vision România, care, în cadrul Campaniei Globale pentru educaţie şi-a propus ca în anul 2009 să-i determine pe şcolari să fie pasionaţi de citit. “Eu am fost impresionată de Povestea Creionului, de Paulo Colho. Ce minunăţii şi câte poveşti poate face un creion care are o mină fermecată”, a spus Alina Popa, elevă în clasa a III-a.

Guvernele lumii, sensibilizate

La sfârşitul întâlnirii, invitatii, copiii şi cadrele didactice şi-au înscris semnăturile de participare într-un tabel,care va fi trimis apoi comitetului de organizare a Campaniei Globale pentru Educaţie. Copiii vâlceni se vor alătura astfel milioanelor de copii din întreaga lume care vor pleda în faţa guvernelor şi liderilor politici pentru respectarea angajamentului luat de a îndeplini obiectivele Educaţiei Pentru Toţi până în anul 2015. Campania Globală pentru Educaţie îşi doreşte să aducă în atenţia opiniei publice situaţia celor peste 72 milioane de copii din întreaga lume care nu au acces la educaţia primară şi a celor 774 millioane de adulţi care sunt analfabeţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite