Râmnicu Vâlcea: 25 de elevi vâlceni de la sate vor primi burse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii vor urma cursurile gimnaziale şi liceale într-una dintre cele mai performante unităţi de învăţământ din municipiul Râmnicu Vâlcea.


Elevii din mediul rural, absolvenţi ai ciclului primar şi care au potenţial să obţină performanţe la învăţătură, vor fi recompensaţi de Guvernul României cu burse în valoare de 350 lei. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, va selecta o clasă de 25 de elevi care vor urma cursurile gimnaziale şi liceale într-una dintre cele mai performante unităţi de învăţământ din municipiul Râmnicu Vâlcea. Aceasta este o încercare de a ridica performanţa şcolară, în general, şi pentru elevii din mediul rural care provin din familii cu probleme sociale şi cu venituri mici. În judeţul Vâlcea, programul burselor pentru elevii din mediul rural funcţionează deja, 165 de şcolari beneficiind de avantajele acestuia. „Avem elevi care au rezultate foarte bune la învăţătură şi îndeplinesc condiţiile de mediu social defavorizat, adică venitul pe membrul de familie este de cel mult o treime din salariul minim pe economie. Orice familie din mediul rural care are copii cu rezultate bune la învăţătură şi un venit, pe membru de familie, sub 200 lei, este binevenită în acest program”, a subliniat Adina Dobrete inspector şcolar în cadrul ISJ Vâlcea. 


Puţini copii de la sate mai termină o facultate


Bursa şcolară „Guvernul României” va fi acordată unui număr de 1025 de elevi din ţară, capabili de performanţă, absolvenţi ai clasei a IV-a. Bursa este destinată acoperirii cheltuielilor de cazare, masă şi a celor şcolare. „Foarte multe valori din mediul rural vor reuşi să-şi continue studiile, pentru că, din nefericire, puţini copii din mediul rural reuşesc în ultima vreme să-şi continue studiile la nivel de universitate. Foarte mulţi se opresc la ciclul liceal, mulţi dintre ei nu ajung nici măcar acolo, iar pe această cale li se oferă un sprijin familiilor cu copii talentaţi din mediul rural pe care bariera materială îi opreşte practic să ajungă să urmeze o şcoală în mediul urban”, a declarat Silvia Mărunţelu, profesoară de limba şi literatura română la un Colegiu din Râmnicu Vâlcea.  Suma necesară acordării bursei se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite