Râmnicu Vâlcea: Un elev din Reşiţa este cel ai bun pianist din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Diaconescu, un puşti de numai zece ani, din Reşiţa, a fost desemnat cel mai bun pianist. Puştiul nu urmează o şcoală de profil şi cântă la pian din pasiune.

Câştigătorul Marelui Premiu „Irina Şaţchi” a primit 500 de lei şi un trofeu sub forma unui pian în miniatură, realizat de copiii de la clasa de ceramică a Şcolii de Arte şi Meserii din Râmnicu Vâlcea, condusă de profesoara Corina Stanciu. „Sunt foarte emoţionat  pentru că eu nu mă aşteptam să câştig acest concurs, deşi am muncit foarte mult. Vreu să îi mulţumesc doamnei profesoare Lucia pentru că are răbdare cu mine şi numai datorită dumneaei am reuşit să fac performanţă”, a spus Adrian Diaconescu. Deşi câştigătorul Marelui Premiu este un copil silitor care iubeşte muzica, profesoara care îl pregăteşte este foarte strictă în ceea ce priveşte-l priveşte. „Adrian munceşte foarte mult, dar eu sunt puţin mai dură cu el şi nu-l las până nu-i iese perfect fiecare notă pe care o atinge. Este un copil talentat, iar prin acest premiu pe care l-a câştigat şi-a primit recompensa pentru foate multe ore de studiu”, a precizat profesoara Lucia Ghilea. Sala mare a Filarmonici de Stat Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea a devenit neîncăpătoare pentru copiii, părinţii şi profesorii care au venit la premierea celor mai buni pianişti ai ţării.

Concursul Naţional de Pian, rampă de lansare pentru tinerii talentaţi

Toţi tinerii care şi-au dovedit măiestria în cadrul Concursului Naţional de Pian „Irina Şaţchi” au fost recompensaţi cu premii din partea organizatorilor. Gala de premiere a fost deschisă de membrii juriului care au dorit să-i felicite pe toţi concurenţii dar şi pe  profesorii lor, care au fost răsplătiţi cu diplome şi flori. „Iubesc Râmnicu Vâlcea pentru cerul minunat pe care îl are, un cer muzical şi cultural deosebit. Cunosc acest oraş prin prisma tinerilor talentaţi, care de-a lungul timpului au ştiut  să se impună cu succes în lumea muzicală românească. Una dintre cele mai bune prietene ale mele este realizatoarea de emisiuni muzicale, vâlceanca Rodica Sava care mi-a povestit despre potenţialul muzical uriaş al tinerilor vâlceni”, a spus profesorul universitar doctor, Carmen Stoianov, preşedintele juriului.

Muzicologul Carmen Stoianov a mai dorit să le transmită participanţilor la acest festival că „organizatorii Concursului au dorit să cinstească memoria unui părinte spiritual al muzicii, Irina Şaţchi, iar Dumnezeu îi va recompensa pe vâlceni cu şi mai multe zile culturale”. Micuţii pianişti au primit din partea organizatorilor câte un CD, un medalion din ceramică, partituri muzicale, dar şi importante premii în bani. A fost acordat un premiu special pentru cel mai tânăr participant, Claudia Paraschiv din Costanţa, 6 ani, dar şi pentru cel mai vârstnic, Diana Bujor, 32 de ani, din Slatina. La secţiunea I, Şcoli de Muzică şi Licee de Artă, câştigătorii premiului I, în valoare de 300 de lei, fiecare sunt: Buleac Irina, 13 ani din Brăila, Ana Maria Cucu, 11ani, din Bucureşti şi Ştefania Fieraru, 10 ani, Bucureşti. La Secţiunea a II-a, Şcoli Populare de Arte şi Meserii, învăţământ privat, premul I a fost decernat Monalisei Băncilă, 10 ani, din Medgidia.  

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite