Râmnicu Vâlcea: 14 cupluri şi-au sărbătorit nunta de aur la primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: 14 cupluri şi-au sărbătorit nunta de aur la primărie
Râmnicu Vâlcea: 14 cupluri şi-au sărbătorit nunta de aur la primărie

Primarul Gutău le-a promis oamenilor azil de bătrâni de patru stele şi bal în fiecare an. Aniversarea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie a devenit deja o tradiţie  la Primaria Râmnicului. Oamenii au plecat acasă cu 600 de lei şi promisiuni de mai bine.

Vârstnicii care au împlinit în această lună jumătate de veac de căsnicie şi-au sărbătorit ieri reuşita la primăria din Râmnicu Vâlcea. A devenit deja tradiţie ca cei care au ajuns la nunta de aur să primească din partea municipalităţii felicitări, flori, şampanie, dar şi o primă de 600 de lei. Soţii  Pârvulescu, prezenţi la eveniment, spun că prima acordată de primărie le va prinde foarte bine. „Banii sunt cam cât o pensie de a noastră. Reuşim să ne mai achităm din datorii, să plătim pe la asociaţie. Chiar ne-au făcut o bucurie cei de la primarie”, spune Aurora Pârvulescu.  Ea mai afirmă ce secretul longevităţii în cuplu este respectul şi înţelegerea. „În familie dacă nu ne respectam nu reuşeam să ajungem la 50 de ani. Acelaşi lucru le-am spus şi copiilor şi nepoţilor. Trebuie să ne înţelegem, să mai facem compromisuri, să ma acceptăm greşelile celuilalt, că aşa e în viaţă”, mai povesteşte doamna Pârvulescu.


Azil de patru stele


Primarul Mircia Gutău, le-a promis vârstnicilor prezenţi pentru a-şi sărbători Nunta de Aur că în câteva luni se va finaliza şi azilul din cartierul Ostroveni. „Va fi un complex de nivelul hotelurilor de patru stele, vor fi condiţii foarte bune de trai. Lucrările sunt pe ultima sută de metri, iar noi sperăm ca în luna august să putem inaugura azilul”, spune Gutău. Edilul mai afirmă că în complexul ce va fi construit se vor amenaja şi câteva garsoniere pentru bătrânii bolnavi ce nu pot fi îngrijiţi temporar de către copii sau nepoţi. Lucrările la complexul pentru persoane de vârsta a treia a început în anul 2007 şi va găzdui, la finalizare, doar bătrânii fără întreţinători cu domiciliul în Râmnicu Vâlcea.


Bal pentru pensionari


Tot cu ocazia evenimentului de ieri, edilul şef le-a promis vârstnicilor că, începând cu acest an, se va organiza un bal pentru cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie. „Anul acesta, vor fi invitaţi toţi cei care au sărbătorit nunta de aur şi au fost premiaţi de către primărie”, spune Gutău.  Edilul mai afirmă că toţi cei care vor participa la acest bal vor avea intrarea gratuită şi că vor fi câteva sute pe pensionari.


Casetă: De la începutul anului şi până acum peste 200 de cupluri au fost sărbătorite de către primărie, vârstnicii primind câte un ajutor material în valoare de 600 de lei.


Declaraţie  „În familie dacă nu ne respectam nu reuşeam să ajungem la 50 de ani. Acelaşi lucru le-am spus şi copiilor şi nepoţilor”, Aurora Pârvulescu, după o jumătate de secol de căsnicie.

Spune cum crezi că sunt trataţi vârstnicii în Râmnicu Vâlcea pe ramnicu-valcea.adevărul.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite