Râmnicu Vâlcea: Ţăranii, şcoliţi cum să acceseze fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în dezvoltare rurală care vor lipsi vor fi sancţionaţi. Lecţiile adresate agricultorilor vâlceni vor fi despre subvenţii şi posibilităţi de asociere.

Astăzi, începând cu ora 11, locuitorii de la sate au posibilitatea să afle cum îi sprijină statul pentru realizarea producţiilor agricole. Directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Vâlcea, Florian Bădele este de părere că această campanie îşi va atinge scopul, acela de a informa ţăranii în legătură cu sprijinul ce le este alocat atât prin subvenţii, cât şi prin accesarea de fonduri europene.

„Personalul de specialitate din instituţiile din subordinea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR) se va deplasa în localităţile vâlcene, unde localnicii vor fi chemaţi la primării şi li se va spune cum să depună cereri pentru a primi subvenţii pentru suprafeţele aferente anului 2009. De asemenea, îi vom informa pe agricultorii vâlceni cu privire la formele de sprijin care se acordă în acest an şi fonduri europene, cât şi despre posibilităţile lor de asociere. La această campanie vor participa specialişti de la DADR şi de la Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă (OJCA), Oficiul pentru Ameliorare şi Reproducere în Zootehnie (OARZ), Centrul Judeţean şi Centrul Local Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA). Dacă vreunul dintre cei care sunt puşi să facă această campanie nu-şi va face datoria sau va lipsi, va fi adus în faţa Comisiei de Disciplină“, a spus directorul Bădele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite