Râmnicu Vâlcea: Puştii din municipiu, în finala concursului naţional „Comunică şi Protejează mediul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci elevi de clasa a patra au concurat într-o competiţie organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Paul, Iulian, Teodor, Rareş şi Vlad au concurat ieri în finala online a concursului naţional de cultură generală „Comunică şi protejează mediul”. Toţi cinci sunt elevi în clasa a patra la şcoala generală I. Gh. Duca din Râmnicu Vâlcea. Copiii au parcurs mai multe etape ale competiţiei ce a început la 12 mai. Şcoala lor a fost selectată după ce echipa a reuşit să rezolve cu succes primele teste pe internet ale concursului. Ieri, pe terasa parcului Mircea cel Bătrân, organizatorii au pus la punct un aşa numit „hot-spot”, unde copiii s-au putut conecta la Internet folosind reţeaua wireless. „Întrebările nu au fost grele. Noi am ştiut să răspundem la toate, dar a contat foarte mult timpul în care am răspuns”, ne spune Iulian Diaconu, unul dintre puştii concurenţi. Piciul povesteşte că toate întrebările au fost legate atât de internet cât şi de natură şi că s-a pregătit pentru a răspunde la testul fulger pe Internet timp de o săptămână alături de colegii săi. Cei cinci elevi au ocupat locul patru şi spun că acest lucru este o realizare importantă pentru ei.


Învăţati să folosească Internetul în avantajul lor


Concursul s-a desfăşurat în perioada 12 – 19 mai şi au concurat pentru locul I elevi cu vârsta de până la 10 ani din 13 oraşe declarate la începutul lunii de către MCSI – oraşe digitale. Gabriela Ene, inspector şcolar general adjunct spune: „Echipa de la şcoala I.Gh. Duca a fost cea mai bună. Copiii s-au pregătit şi au reuşit să intre în finală. Concursul încearcă să îi înveţe pe cei mici două lucruri. Primul ar fi respectul pentru natură şi protejarea ei, iar al doilea ar fi modul în care pot folosi internetul în avantajul lor”.  Premiile primite de cei mici au constat în tricouri, saci de dormit şi alte obiecte puse la dispoziţie de către organizatori.

Câştigătorii anunţaţi online, de ministrul comunicaţiilor


Elevii din Braşov au câştigat concursul, cu 10 răspunsuri corecte şi un timp de răspuns de 46 de secunde. Pe următoarele două locuri s-au clasat picii din Mureş şi Ploieşti. Cei cinci copii din Vâlcea au reuşit şi ei să răspundă corect la toate cele zece întrebări, dar timpii înregistraţi de ei au fost puţin mai slabi decât ai primilor clasaţi. Premianţii au fost anunţaţi prin intermediul camerei web de către Gabriel Sandu, ministrul comunicaţiilor. Cu toate că nu au urcat pe podium micuţii internauţi vâlceni spun că s-au distrat şi au învăţat foarte multe lucruri interesante despre Intertet şi mediul înconjurător.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite