Râmnicu-Vâlcea: Psihologii vâlceni şi doljeni au discutat despre inteligenţa elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte dintre participanţi şi-au făcut masterate prin Banca Mondială. Ei au schimbat impresii despre profilul ocupaţional şi testarea nivelului de inteliegenţă al elevilor. La Drăgăşani, în 2010 se va organiza un simpozion cu participare lărgită.

41 de profesori psihologi şi inspectori de specialitate din Judeţul Dolj a participat azi la un schimb de experienţă organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) Vâlcea şi Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică  (CJAP) Vâlcea.  Profesorii doljeni şi cei vâlceni au vizitat cabinetele şcolare psihologice şi de asistenţă psihopedagică de la Şcolile nr. 1, nr. 2 şi de la Colegiul Economic, realizând astfel noi “conexiuni” sau reînodând relaţii mai vechi. Inspectorul general al ISJ Vâlcea, Camelia Coroiu, ne-a spus: “Mulţi dintre noi, cei prezenţi, am făcut masterate prin Banca Mondială, iar schimbul de păreri şi ideii a fost unul foarte mare. În anul 2010, la simpozionul pe care-l vom realiza la Drăgăşani şi care va fi la a VII-a ediţie, vom avea o participare lărgită. Noi le-am împărtăşit din experienţa noastră, iar dumnealor din a dânşilor. Vom pune în valoare instrumentele prin care se va realiza orientarea profesională a elevilor de clasa a VIII-a”.

Discuţii despre testarea nivelului de inteligenţă al elevilor

Psihologii au discutat cum se realizează fişele individuale, cum se face consilierea educaţională, despre profilul ocupaţional, despre testarea nivelului de inteligenţă al elevilor, cum se face îndrumarea elevilor în funcţie de nivelul de inteligenţă al copiilor, despre tehnici de relaţionare, aspecte ce vizează copiii prea violenţi sau prea retraşi, despre elevii care nu ştiu să relaţioneze cu părinţii sau profesorii. “Noi am realizat la Vâlcea «Şcoala părinţilor», am făcut consilierea diriginţilor sau am ţinut, ca psihologi, ore la dirigenţie pe teme educaţionale precum non-violenţa, educaţia antidrog, etc. Aceste aspecte le-am împărtăşit şi colegilor noştri”, a spus inspectorul general  Camelia  Coroiu. În scurtul timp pe care l-au petrecut la Râmnicu Vâlcea, profesorii doljeni au vizitat şi Palatul Copiilor, unde au asistat la un program artistic. Întâlnirea de la Râmnicu Vâlcea a fost o primă fază a proiectului, profesorii vâlceni urmând să meargă în acestă toamnă în judeţul Dolj pentru a-i vedea la muncă pe colegii lor.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite