Râmnicu Vâlcea: Mii de şomeri riscă să nu-şi mai ia indemnizaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 7.000 de şomeri vâlceni nu ştiu dacă începând cu 20 mai îşi vor mai primi indemnizaţiile pe luna trecută.

AJOFM s-a trezit luni cu conturile blocate de către executorul judecătoresc Tudor Dumitru Bunescu, în numele celor 343 de persoane disponibilizate anul trecut de la subsidiarele Oltchim  - Avicola Băbeni, FNC şi Suiprod. Cei aproape 7000 de şomeri ce îşi primesc indemnizaţiile la ora actuală de la Agenţia din Vâlcea riscă să rămână fără bani în această lună dacă situaţia nu se rezolvă. Cristiana Barbu, directorul executiv al AJOFM Vâlcea spune că în acest moment activitatea instituţiei pe care o conduce este blocată, deoarece pe conturile Agenţiei din Trezoreria din Râmnicu Vâlcea au fost instituite popriri. „Am primit patru somaţii, emise de Biroul Executorului Judecătoresc Dumitru Tudor Bunescu care ne-au blocat conturile. De asemenea ne-au fost solicitate de către  executor şi cheltuieli de expertiză contabilă şi onorariu pentru avocaţi în sumă de 126.177 de lei”, explică şefa Agenţiei din Vâlcea

Contestaţie la Curtea de Apel

Directorul de la AJOFM a declarat pentru AdS că juriştii instituţiei au depus ieri o contestaţie la executarea silită, la Curtea de Apel din Piteşti prin care se cere suspendarea acestei măsuri şi ridicarea popririlor de pe conturile Agenţiei. „Termenul în care trebuie să facem plăţile compensatorii către cei 343 de foşti angajaţi este de şase luni de la ultima hotărâre a CA Piteşti, termen ce nu a trecut, aşa că nu vedem de ce este necesară această executare silită şi mai ales de ce trebuie să plătim onorarii şi taxe către executorul judecătoresc”, mai afirmă Cristiana Barbu.
AJOFM are de plată către disponibilizaţii din subsidiarele Oltchim plăţi compensatorii în valoare totală de 5. 074.356 lei. Conducerea instituţiei spune că aceste plăţi vor fi făcute, dar că recenta blocare a conturilor nu face decât să amâne termenul la care oamenii îşi vor primii banii. Cât despre cheltuielile de executare judecătorească, şefa de la AJOFM spune că acestea nu vor fi plătite şi că se va face tot posibilul ca acestea să fie anulate.


Concedieri în masă

Avicola Băbeni, FNC şi Suinprod au făcut parte până în martie 2008 din Holdingul Oltchim. Din cauza problemelor financiare, firma de stat a fost nevoită să vândă activele celor trei subsidiare către Carvil Mizil. În urma acestei tranzacţii un număr de 343 de angajaţi au rămas fără locuri de muncă, deoarece firma prahoveană a implementat o stategie de reducere a costurilor şi viabilizare a afacerii. Disponibilizaţii au acţionat în judecată Oltchimul dar şi AJOFM Vâlcea, pentru plata unor salarii compensatorii, iar la începutul acestei luni, Curtea de Apel Piteşti a emis o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care statul este obligat să plătească sumele cuvenite oamenilor ce au rămas fără locuri de muncă.

Cifră: 343 de disponibilizaţi, aflaţi în conflict direct cu AJOFM

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite