Râmnicu Vâlcea: Medici acuzaţi de malpraxis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt familii îmbrăcate în tricouri negre inscripţionate cu „Câţi oameni trebuie să mai moară la Spitalul de Urgenţă Vâlcea” şi-au exprimat nemulţumirea privind felul în care sunt trataţi pacienţii. Ei cer să li se facă dreptate.

Cele opt familii din Vâlcea au organizat miercuri o conferinţă de presă, la hotelul Alutus din Râmnic. Fiecare a pierdut pe cineva drag, în urma unor erori medicale. În toate cazurile ancheta e în desfăşurare şi oamenii doresc să li se facă dreptate şi medicii să fie sancţionaţi. Pe tricourile pe care le-au purtat la conferinţă a fost trecută lista celor decedaţi în ultimii doi, trei ani:  Toltiş -65 ani, Popescu -41 ani, Deaconescu -65 ani, Eriţă- 46 ani, Popa -21 ani, Simion- 49 ani, Ciurezeanu -20 ani, Drăguţ- 26 ani. „Trebuie să punem stop acestei liste a groazei, să nu mai moară oameni pentru că medicii nu doresc să îi trateze. Nu vrem ca şi alte familii să treacă prin coşmarul prin care am trecut noi, cu anumiţi medici care ne-au întors spatele şi au refuzat să ajute nişte oameni aflaţi în suferinţă”, a declarat Ana Edu, sora lui Florea Popescu decedat la începutul anului 2008, după ce a fost plimbat timp de mai multe ore, între spitalele vâlcene.

Internată după şapte ore de aşteptare pe holul spitalului


 Spitalul Judeţean şi Colegiul Medicilor fac anchetă


După decesul mamei Ana Toltiş a făcut plângere la poliţie, la conducerea SJU şi la Colegiul Medicilor (CM) Vâlcea, împotriva medicului Costel Tudor. „În prezent, desfăşurăm o anchetă internă la toate secţiile implicate în acest caz. Imediat ce vom ajunge la o concluzie, o vom face publică”, a declarat pentru AdS, Laurenţiu Holerga, directorul medical al SJU Vâlcea. Şi CM Vâlcea are ancheta în desfăşurare şi evaluează toate actele depuse la dosar de Ana Toltiş. „Rezultatele autopsiei care stabilesc cauza decesului femeii vor veni după şase luni de la Institutul de Medicionă Legală Bucureşti. Vă daţi seama că anchenta durează foarte mult”, a spus Adrian Buşu, purtătorul de cuvânt al CM Vâlcea.

Asistentele au spus că nu au calmante

Salomia Toltiş, de 66 de ani, din comuna Popeşti, a murit, în urmă cu două săptămâni, în secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţa (SJU) Vâlcea. Femeia a ajuns la spital pe 15 aprilie. După ce a stat şapte ore pe holul de la urgenţe, acuzând dureri cumplite de spate a fost internată la Neurologie. „Nu i-a dat nimeni nici măcar un algocalmin, deşi plângea în hohote şi se ruga de toată lumea să o ajute. Asistentele au spus că nu au calmante”, a declarat Ana Toltiş, fiica. După mai multe zile de chin, starea femeii s-a agravat şi pe 22 aprilie a murit. „Medicul Costel Tudor la care a fost internată mama ne-a spus tot timpul că nu e un caz grav, că o să se facă bine şi să îi mulţumim că a internat-o”, povesteşte Ana Toltiş. De când a murit femeia Costel Tudor a intrat în concediu de odihnă şi, ieri nu a fost de găsit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite