Râmnicu Vâlcea: Magazinele din oraş vând rochii de cununie în rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În magazinele cu articole pentru nuntă din centrul Râmnicului, vânzătorii şi patronii au găsit modalitatea de a împăca toate gusturile şi toate buzunarele, rochiţele de mireasă putând fi cumpărate acum şi în rate.

„Tinerii din ziua de astăzi sunt descurcăreţi şi pentru a mai atenua din efectele crizei, care oricum se resimt, vânzările din această perioadă fiind mai mici decât anul trecut, aceştia au ales să plătescă în rate rochia de mireasă. Au făcut o comandă în urmă cu mai multe luni de zile şi achită puţin câte puţin, în fiecare lună până la ceremonia propriu-zisă”, a povestit, Rodica Vărgatu, vânzătoare la Casa de Modă din Râmnicu Vâlcea.


Preţuri de criză pentru articolele de nuntă


La celălalt magazin din oraş, Expo-Arta populară, vânzătoarea spune că şi în anii trecuţi se vindeau articolele pentu nuntă în rate, dar anul acesta tot mai mulţi tineri apelează la această soluţie. „Magazinul acesta este de stat şi oferim clienţilor preţuri mai mici, de aceea suntem căutaţi de tineri din toată ţara. Cu toate acestea, criza se resimte şi în bugetul celor care au de făcut o nuntă. Pentru a-i ajuta, am găsit această soluţie, de a le vinde după ce achită un acont, iar ulterior, achită suma integrală în mai multe rate”, a declarat pentru Adevărul de Seară Daniela Gornistu, vânzătoare la magazinul Expo Arta Populară.


Cea mai ieftină rochie de mireasă costă 300 de lei


Comercianţii oferă clienţilor atât articole vestimentare al căror preţ este accesibil tuturor buzunarelor cât şi celor pentru care banii nu sunt o problemă. „Am rochii cu preţul de plecare de la 300 de lei, dar care pot ajunge la un preţ mai mare, în funcţie de materialul şi cristalele pe care tinerele le doresc pentru confecţionarea rochiei. Cea mai scumpă rochie expusă în magazin, costă 1800 de lei”, a completat vânzătoarea. Cea mai scumpă comadă pe care a primit-o în acest sezon, este cea a unei fete care trăieşte şi locuişte de câţiva ani în Italia, dar care se va căsătorii în această vară la Râmnicu Vâlcea. „Tânăra a văzut un model acolo, dar rochia era foarte scumpă. Am vorbit, mi-a explicat despre ce este vorba şi am ajuns la preţul de 2200 de lei”, a povestit Rodica Vărgatu. Între timp, în magazin câteva fete însoţite, unele de părinţi, altele, de viitorii soţi probau de zor la rochii. „Am încercat deja mai multe modele, dar nici una nu a fost pe placul viitorului meu soţ. Sperăm să găsim una care să ne placă la amândoi”, a spus Maria Antonescu, o viitoare mireasă. „Noi ne pregătim de nuntă, peste o lună de zile şi am venit cu voalul miresei pentru a-l mai aranja, pentru că este prea simplu. Rochia am comandat-o deja, am dat un acont şi urmează să plătim ratele”, a spus Marijana Filigeanu.


Preţuri din magazine
Plicuri pentru bani- 2,50 lei
Invitaţii nuntă de la 2,50 lei – la 4,70 lei 
 Costum mire de la 300 lei -  la 900 lei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite