Râmnicu Vâlcea: Locuitorii oraşului strâng bani să îşi izoleze locuinţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Locuitorii oraşului strâng bani  să îşi izoleze locuinţele
Râmnicu Vâlcea: Locuitorii oraşului strâng bani să îşi izoleze locuinţele

Deşi nu ştiu cât vor costa lucrările, oamenii plătesc deja lunar la asociaţii

Pentru că este criză, vâlcenii care locuiesc la bloc spun că şi-ar dori ca firma care va izola blocurile în care locuiesc să îi lase să plătească o parte din bani în rate. „Nu ştim exact cât vor costa lucrările, dar noi strângem deja banii. Plătim fiecare familie câte 15 lei lunar, ca să ne fie mai uşor. Am luat această hotărâre într-o şedinţă pe care am avut-o cu preşedintele asociaţiei de proprietari. Banii se strâng la asociaţie pe bază de tabel şi semnătură.

După ce va fi aleasă firma care face lucrarea vom şti exact câţi bani vom da“, a povestit Elena Mărcuşoiu, o locatară din zona Nord a Râmnicului.

Lucrările se vor încheia în decembrie

În zilele următoare va fi anunţată firma aleasă în urma licitaţiei pentru a executa lucrările de reabilitare. „Au depus documentaţia necesară opt firme de construcţii, în prezent făcându-se o evaluare a acestora. Sperăm să demarăm lucrările în forţă, începând cu 15 septembrie, iar până la sfârşitul lunii decembrie, râmnicenii să se poată bucura de confortul oferit de lucrările de reabilitare“, a spus ieri primarul Râmnicului, Mircia Gutău.

Până în prezent, în municipiu au mai fost reabilitate termic 12 blocuri din zona Nord a oraşului. Condiţia pentru includerea în program este ca blocurile să fie construite înainte de 1980. Asociaţiile de proprietari trebuie să asigure 20 % din suma totală a costurilor reabilitării, 30 % din cheltuieli sunt suportate de primărie, iar Guvernul alocă 50%.

Blocurile vor beneficia de izolarea termică a pereţilor exteriori şi de înlocuirea ferestrelor şi uşilor cu tâmplărie performantă energetic. Deocamdată, au fost depuse  documentaţiile pentru încă 109 blocuri. „Din păcate, pentru acestea încă nu s-au strâns banii, cei 20% care trebuie acoperiţi de asociaţii urmând ca, în funcţie de cât de repede se adună aceste fonduri, să fie incluse în tranşa viitoare de blocuri care vor fi reabilitate, a adăugat primarul Gutău.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite