Râmnicu-Vâlcea: Locuitorii din cartierul Feţeni vor avea, vara asta, apă curentă la robinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Râmnicu Vâlcea promit că zecile de familii din cartierul mărginaş al oraşului vor beneficia de condiţii de viaţă civilizate.

Primarul din Râmnicu Vâlcea spune că, la sfârşitul acestei veri, locuitorii din cartierul Feţeni vor avea apă la robinete.  „Lucrările sunt în grafic, iar oamenii de acolo vor avea apă până cel târziu la sfârşitul lunii august. S-a muncit foarte mult deoarece zona respectivă este una destul de dificilă ca aşezare”, a declarat ieri pentru AdS primarul Mircia Gutău. Lucrările la acest obiectiv au început în urmă cu patru ani, dar au stagnat deoarece au existat probleme cu firma care câştigase iniţial licitaţia de construire. 

13 kilometri de reţea de apă

Firma care a câştigat licitaţia pentru aceste lucrări are de instalat în total 13 kilometri de reţea de apă potabilă. Portrivit edililor din Râmnicu Vâlcea, sursa de apă folosită pentru cartierul Feţeni nu este cea de la Brădişor ci rezervorul dat în folosinţă anul trecut din cartierul Goranu.  Familia Grădinaru s-a mutat pe strada Feţeni din anul 1996 şi spune că a aşteptat ani buni ca reţeaua de apă să se extindă şi la ei în cartier. „Este un lucru bun că vom avea apă curentă, deoarece nu prea avem alte surse de apă, deoarece zona este foarte calcaroasă. Ne descurcam foarte greu, mai ales că avem şi o fetiţă”, ne spune Ana Grădinaru, din Feţeni.

Investiţii in zonă


Muncipalitatea a investit de-a lungul anilor sume importante obţinute prin finanţări externe pentru dezvoltarea infrastructurii atât în cartierul Feţeni cât şi în Goranu, zona învecinată acestuia. „În momentul de faţă se lucrează la canalizarea din Goranu, iar la Feţeni, după introducerea reţelei de apă vom asfalta întreaga porţiune de drum”, spune primarul din Râmnicu Vâlcea. El susţine că strada care traversează cartierul trebuie reabilitată şi asfaltată deoarece, în curând va trebui să susţină traficul autospecialelor ce vor transporta deşeurile urbane către rampa de gunoi ecologică din apropiere.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite