Râmnicu-Vâlcea: Dealul Proienilor şi Valea Beţel, pârjolite de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni, pompieri şi pădurari se luptă cu flăcările în zona montană Valea Beţel de pe raza oraşul Brezoi. Incendiul este într-o zonă accidentată şi oamenii intervin cu mături, lopeţi, pompe şi sticle cu apă.  

Incendiul a izbucni, în zona montană, vineri seara, în jurul orei 19.50, în punctele Dealul Proienilor şi Valea Beţel. „De vineri seara intervenim. Incendiul e într-o zonă muntoasă pe teren accidentat. Ca să ajungem acolo mergem cu un camion pe o distanţă de şapte km, apoi pe jos alţi cinci km. Pentru a stinge flăcările intervenim cu ajutorul mijloacelor de primă intervenţie (pompe portabile, mături din nuiele, sticle cu apă şi lopeţi”, spune căpitanul Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” (ISU) Vâlcea. La stingerea incendiului participă oameni din zonă şi angajaţi ai Ocolului Silvic Privat Lotru şi Ocolului Silvic Cornet. „Sunt 60 de oameni care intervin cu pompieri la un loc. Am reuşit să stingem focarul din Dealul Proienilor, luni, în jurul orei 12.00 şi se mai intervine la cel de la Beţel care e sub control”, declară  Robert Schell, primarul oraşului Brezoi

Nu ştim de la ce a izbucnit focul, e greu de depistat

Conform edilului din Brezoi focul a afectat 10 hectare de teren de pe care a ars vegetaţia şi pădurea rară de foioase şi răşinoase de pe stânci. „A fost afectat şi fondul forestier, dar nu ştim încă care este valoarea pagubelor. O să facem o analiză să stabilim cu aproximaţie. Nu ştim de la ce a izbucnit focul şi e greu de depistat, dar probabil că ciobanii l-au provocat”, precizează Robert Schell. Pentru că în ultima perioadă în judeţul Vâlcea s-au produs foarte multe incendii de vegetaţie uscată, angajaţii ISU le recomandă oamenilor să nu mai  dea foc la mărăcinişuri, vegetaţie uscată şi resturi vegetale dacă nu au permis de lucrul cu focul deschis de la primărie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite