Râmnicu Vâlcea: Copiii abuzaţi vor avea adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sediul Centrului de Plasament nr. 4 din cartierul Ostroveni se va înfiinta un Adapost de zi si de noapte pentru copiii strazii care au fost abuzaţi, maltrataţi sau alungaţi din familie.

La initiativa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vâlcea, 50 de copii cu vârste pâna la 18 ani, care îsi fac veacul pe strazi, vor gasi aici gazduire. “Timp de 45 de zile vor fi identificati, deparazitati, gazduiti si îngrijiti, urmând ca apoi, asupra lor, sa se ia o masura de protectie corespunzatoare”, a spus dr. Roxana Radu, dir. adj. la DGASPC Vâlcea. Într-un astfel de centru îsi vor gasi alinare copiii care au fost gasiti, de catre politisti, pe strazi, si care, fie au fugit de acasa, fie au fost alungati de familie, cei au fugit dintr-un centru de plasament sau care apeleaza la acte de cersetorie.

Adapostul va fi gata pâna pe 30 noiembrie


“Vrem sa le asiguram protectie sociala, sa-i socializam, pentru a evita marginalizarea lor si sa le asigum conditii decente de viata”, a mai spus dr. Roxana Radu. Pe lânga hrana, cazare si masa, tinerii vor avea parte si de un psiholog. Costul proiectului se ridica la 187.000 euro si se încearca atragerea în parteneriat si a altor institutii sau organizatii guvernamentale. Temrenul limita de finalizare a proiectului este 30 noiembrie, timp în care se va renova si reabilita spatiul adapostului, se va dota spatiul cu mobilier si se va da în folosinta blocul alimentar. “Pentru a sensibiliza opinia publica despre necesitatea unei astfel de investitii, se vor distribui afise, plinate si mii de fluturasi”, a mai spus dr. Roxana Radu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite