Râmnicu Vâlcea: Câştigătorii de la „Un talent înăscut”, participă la Miss şi Mister România 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Câştigătorii de la „Un talent înăscut”, participă la Miss şi Mister România 2010
Râmnicu Vâlcea: Câştigătorii de la „Un talent înăscut”, participă la Miss şi Mister România 2010

  65 de copii din 17 judeţe au concurat pentru obţinerea celui mai valoros trofeu de muzica uşoară. Câştigătoarea, Mădălina Lefter, a reprezentat România la Eurovizionul copiilor.

  

    Sala de cinema “Ostroveni” din Râmnicu Vâlcea a fost ieri gazda Festivalului de Muzică uşoară pentru copii “Un talent înnăscut”, ediţia a doua. La concurs au participat cei mai talentaţi 65 de copii din 17 judeţe ale ţării, de la preşcolari, la elevi în ultimul an de liceu. Evenimentul a fost prezentat de micuţa vâlceancă de 13 ani, Evelyn Iulia Dicu, care a susţinut şi un recital în pauza competiţiei. Toţi participanţi au cântat live, unii chiar şi în engleză sau franceză, melodiile fiind atât cântece pentru copii dar şi pentru... oameni mari. Cel mai aclamat a fost grupul „Alma”, din Giurgiu, cele două fetiţe având inspiraţia de a se îmbrăca în ţinută de clown. Vâlcenii nu şi-au dat coate pentru a merge la spectacol, sala fiind ocupată de participanţi la concurs şi de rudele acestora. Printre invitaţi a fost şi cântăreţul de muzică pop, Mihai Trăistariu, preşedinte al juriului şi interpret în acelaşi timp. Acesta a susţinut un minirecital, înainte de înmânarea premiilor alături de micii concurenţi, care au dansat pe melodii cunoscute precum “Suzana”, „Tornero”, dar şi pe un colaj de muzică populară. “Cred că lumea a fost mulţumită, unii copii au avut emoţii, au mai greşit, dar în final a fost un festival încheiat cu succes. Sunt voci frumoase, iar dacă se ţin de această carieră şi vor fi susţinuţi de părinţi, sunt convins că peste patru-cinci ani vor ajunge vedete” a declarat Trăistariu.

Cu trenul de la Iasi la Bucureşti de dragul artei

   Trofeul “Un talent înnăscut” a fost adjudecat de reprezentanta României la Eurovizionul copiilor din acest an, Mădălina Ioana Lefter, care a impresionat sala cu vocea ei minunată. În vârstă de 11 ani, fetiţa din Iaşi a participat până acum la peste 40 de festivaluri şi speră să devină o mare artistă. “Acest concurs mi s-a părut foarte diferit faţă de celelalte. Au fost mai mulţi participanţi şi totul s-a desfăşurat într-o singură zi. M-am bucurat că am întâlnit aici mai mulţi copii pe care îi cunoşteam de la alte festivaluri din ţară. A fost o luptă strânsă, toţi participanţii s-au pregătit foarte bine pentru marele trofeu. Mă bucur că am câştigat” a spus Mădălina Lefter. Pentru Eurovizionul copiilor, ieşeanca s-a pregătit timp de doi ani, făcând naveta, cu trenul, de la Iaşi la Bucureşti, unde a luat lecţii de canto şi coregrafie. „La început muzica a fost o joacă pentru mine. Dar apoi am luat-o în serios şi acum este al doilea lucru important, după şcoală”, a spus micuţa.
Ceilalţi participanţi au primit diplome în funcţie de categoria de vârstă, iar zece dintre ei au fost aleşi să participe la Miss şi Mister România 2010. Din juriu au mai făcut parte nume cunoscute precum  Viorela Filip, Valer Maior, Claudiu Bulete, Ariana Şerban, Cornel Şerban.

Declaraţie:  „Concursul a fost foarte greu, micuţii au cântat extraordinar, iar dacă am prezenta cd-urile cu piesele ascultate aici, probabil că lumea nu şi-ar da seama că sunt nişte copii. Unii dintre ei cred că vor deveni mari artişti” a declarat Valer Maior, membru din juriu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite