Râmnicu-Vâlcea: Calea lui Traian va fi modernizată pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artera principală din Râmnicu Vâlcea se v-a transforma într-un şantier ce va traversa oraşul. Municipalitatea promite o reamenajare totală a celei mai importante artere din oraş. Se vor lărgi benzile de mers, iar păienjenişul de cabluri de pe stâlpi va fi mutat în subteran.

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău,  a declarat ieri pentru AdS că a reuşit să obţină avizele necesare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei pentru a trimite spre finanţare proiectul de modernizare a Căii lui Traian. „Mi s-a promis că ni se va asigura finanţarea pentru Calea lui Traian. E vorba de 10 milioane de dolari, adică 360 de miliarde de lei vechi pentru un proiect mai amplu ce presupune lucrări atât la strada Calea lui Traian cât şi pentru terasa centrală”, a explicat edilul şef din Râmnicu Vâlcea. Gutău mai spune că finanţarea ar putea veni foarte repede, în lunile iunie sau iulie a acestui an şi că din momentul în care prima tranşă de bani va intra în conturile primăriei se va porni şi procedura de licitaţie publică.

Trei ani de şantier

Edilul spune că proiectul tehnic impune începerea lucrărilor din zona centrală a municipiului, de unde se va continua spre nord şi sud. „Întreaga operaţiune va dura aproape trei ani, pentru că e vorba de lucrări de amploare, poate cel mai mare proiect derulat până în prezent în Râmnicu Vâlcea”, spune edilul oraşului. Proiectul prevede lucrări de lărgire a benzilor de circulaţie, acolo unde este posibil, schimbarea stâlpilor de iluminat şi pavarea în totalitate a trotuarelor. De asemenea, primarul mai susţine că, întreaga reţea electrică precum şi cablurile de internet şi TV vor fi mutaţi în subteran, pentru a nu mai exista păienjenişul de fire de acum.

Lucrări şi la Terasa Centrală

Şeful municipalităţii susţine că proiectul ce va fi propus pentru finanţare mai prevede şi reamenajarea totală a Terasei Centrale. „Se va reface parcul de la ceas fără să afectam nici un metru de spaţiu verde. În vom dota cu mobilier modern şi vom schimba întreg sistemul de iluminat public din zonă”, promite Mircia Gutău. Terasa centrală se află în prelungirea Parcului Mircea cel Bătrân şi a fost amenajată ultima oară în anul 1988. Şeful administraţiei publice locale susţine că are de gând să extindă şi parcul Mircea cel Bătrân prin construirea unui teren de sport în zona din spatele bisericii Toţi Sfinţii. „În curând vom moderniza şi locurile de joacă din parc şi vom shimba mobilierul”, mai promite primarul.

360 de miliarde de lei vechi  vor fi investiţi pentru reabilitarea Căii lui Traian

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite