Râmnicu-Vâlcea: Big Brother la Pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sistem de monitorizare îi supraveghează pe vârstnicii ce stau la coadă pentru un împrumut la CAR. Ochiul „fratelui cel mare” e aţintit asupra ghişeelor de la CAR dar şi pe sala Clubului pensionarilor. Prilej de bancuri printre vârstnici, big-brother nu sperie pe nimeni.

Zilele trecute, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor(CARP) din Râmnicu Vâlcea a fost pus în funcţiune sistemul de supraveghere şi monitorizare video a sediului. Grigore Răban, preşedintele CAR- ului spune că a luat această decizie pentru a preîntâmpina orice neplăcere creată de faptul că instituţia pe care o conduce este vizitată în fiecare zi de sute de oameni. „Ne-am gândit că este mai bine aşa. Noi lucrăm cu sume destul de mari de bani, chiar dacă suntem un CAR pentru Pensionari şi trebuia să avem un astfel de sistem”, spune Răban.  Cele patru camere de supraveghere îşi au obiectivele îndreptate către caseriile CAR-ului dar şi spre interiorul Clubului Pensionarilor şi la intrarea în CAR.  „Nu am avut probleme până acum, dar nici de acum înainte nu am dori să avem”, mai afirmă preşedintele CARP.

Vârstnicii nu sunt deranjaţi


Amplasarea camerelor de supraveghere în sediul Clubului Pensionarilor nu deranjează mai pe nimeni, chiar dacă toţi „clienţii” ştiu de existenţa lor. „Ce rău ne pot face? Oricum nu cred că stă cineva să se uite la noi non-stop, au lucruri mai bune de făcut acolo”, e de părere Ionel Teodosescu, pensionar pasionat de table la Club. „Nu bem, nu fumăm, stăm aici şi jucăm şah, table, mai spunem un banc. Sper că nu sunt camerele şi cu sunet! Oricum, dacă ne aude, poate  mai râde şi domnul Răban la bancurile noastre”, spune unul din vârstnicii mai glumeţi prezent în club la o partidă de şah.   Vârstinicii mai spun că sistemul îşi are rostul la ghişeele CAR-ului, dar nu înţeleg de ce trebuie pus şi în incinta clubului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite