Rămas bun, Jack!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, puteţi achiziţiona ultimul DVD din seria a doua a serialului „24“, distribuit împreună cu „Adevărul magazin de duminică“. În cele patru episoade veţi afla cum a supravieţuit Jack Bauer şi ce se întâmplă cu planurile preşedintelui Statelor Unite ale Americii, David Palmer.

Episodul 21 începe cu o scenă dramatică, în care medicii adunaţi în jurul lui Jack fac în continuare tot posibilul pentru a-i salva viaţa, dar el pare să nu reacţioneze în niciun fel la tratamentul de resuscitare. În stare de inconştienţă şi fără puls, Jack se află în sediul comandoului terorist, iar membrii acestuia forţează toţi medicii din centrul de îngrijiri de urgenţă să-l readucă pe Bauer la viaţă.

Kate încearcă în continuare să cumpere un cip pe care există informaţii importante pentru securitatea statului, iar la Washington, vicepreşedintele Prescott, sprijinit de guvern, îl audiază pe preşedintele Palmer pentru a stabili dacă acţiunile sale în lupta împotriva teroriştilor au fost potrivite.

Medicii reuşesc să-l resusciteze pe Jack în episodul 21, iar acesta, deşi nu se simte bine şi trebuie să rămână sub supraveghere medicală cel puţin încă trei zile, evadează din centrul de comandă şi pleacă în căutarea unor înregistrări video necesare guvernului SUA. Realizate în Cipru, în cadrul unor întâlniri importante, acestea pot scoate la iveală adevărul despre „cârtiţele“ care îl înconjoară pe preşedinte.

Confruntarea finală

Kim, fiica lui Jack, este în sfârşit eliberată de poliţie, după ce fusese anchetată pentru că a fugit împreună cu fata pe care o îngrijea, despre care s-a dovedit că era molestată de tatăl ei. Acum, Kim îşi face curaj şi se întoarce în casa bărbatului pentru a-şi recupera lucrurile, deşi acesta a ameninţat-o că o va ucide dacă o vede.

Jack ajunge într-un final acasă la Kate, unde le explică lui Marcus şi lui Cole, doi dintre amicii fetei, că cipul aflat în posesia lor conţine dovezi importante despre bomba nucleară care a explodat mai devreme. După ce îi convinge pe cei doi tineri să-i dea cipul, Jack pleacă spre Casa Albă, de unde o ridică pe Sherry Palmer, fosta soţie a preşedintelui. Agentul o aduce la secţie, împreună cu Alex Hewitt, bărbatul care a falsificat înregistrările din Cipru, şi astfel începe un şir lung de interogatorii.

Între timp, Tony este demis din CTU, iar Kim este surprinsă de fostul său angajator, abuzivul domn Matheson. Jack şi Sherry hotărăsc să se alieze, iar când agentul plănuieşte să-l ducă pe Hewitt înapoi la ruinele unităţii antitero, apelează la fosta Primă Doamnă pentru ajutor. În timp ce Jack şi Sherry se îndreaptă spre ultima lor confruntare cu Peter Kingsley, şeful teroriştilor, Casa Albă primeşte noi dovezi despre acesta şi dă ordinul ca CTU să-l ajute pe Jack. La sediul Casei Albe, generalul Stone îi spune lui Prescott că bombardierele americane vor ajunge într-o oră la ţintele din Orientul Mijlociu.

Coloanele sonore

image

Echipa serialului „24“ se pregăteşte  să-şi ia rămas bun de la cititorii Adevărul



Serialul „24“ a beneficiat de nenumărate albume cu muzică înregistrată special pentru această producţie. Cel mai important album este însă „24: The Soundtrack“ („24: Coloana sonoră“), care conţine 19 piese compuse în mod special şi exclusiv pentru primele trei serii ale serialului. Compozitorul acestora este multipremiatul Sean Callery, care a scris şi tema muzicală a producţiei, piesă ce a nu a apărut însă pe niciun disc.

Un alt album cu muzica din serial include piesele care au marcat acţiunea din sezoanele patru şi cinci. Cel mai recent material discografic lansat este însă „24: Redemption“ („24: Răscumpărarea“), pentru care au fost înregistrate piesele ce pot fi ascultate în seriile şase şi şapte.

Serialul „24“ a beneficiat şi de o serie de romane grafice, lansate de editura IDW Publishing, care prezintă diferite momente pe care publicul le-a putut urmări şi în serial. Primul a fost „24: The Shot“ („24: Lovitura“), apărut în 2004, care a încercat să scoată în evidenţă faptul că acţiunea se petrece în timp real. Acesta a fost urmat de „24: Stories“ („24: Poveşti“) şi „24: Midnight Sun“ („24: Soarele de la miezul nopţii“), în care s-a renunţat la acţiunea în timp real. Cele trei romane grafice au fost compilate într-un singur roman, „24“, lansat de editura Titan Books.

IDW a mai lansat, din noiembrie 2005 până în martie 2006, miniseria „24: Nightfall“ („24: Căderea nopţii“). Cel de-al cincilea roman grafic scos pe piaţă de editură s-a intitulat „24: Cold Warriors“ („24: Războinici reci“). Acest volum, editat în 48 de pagini, prezintă aventurile agentului Jack Bauer în timp ce încearcă să oprească un grup terorist rus, care activează în Alaska.

Joc pentru Playstation2

Cei care nu au fost impresionaţi nici de serial, nici de cărţi şi nici de romanele grafice marca „24“ pot încerca jocurile. Primul şi totodată cel mai important este „24: The Game“ („24: Jocul“), lansat de Sony Computer. Acesta respectă cu destul de mare fidelitate firul serialului şi poate fi jucat exclusiv pe consolele Playstation 2 de la Sony.

Acţiunea din joc este plasată între primele două serii, cu şase luni înainte de începerea celei din urmă. În joc apar aproape toate personajele care sunt prezente şi în serial.Jocul de masă „24“, însoţit de un DVD, permite participanţilor să intre în rolul unuia dintre agenţii CTU, având astfel acces la planurile secrete ale agenţiei.

Acţiunea începe în momentul în care teroriştii reuşesc să pună în aplicare planul pe care l-au făcut, convingându-vă să plecaţi pe urma lor.Compania I-play a lansat şi două jocuri pentru telefoanele mobile, primul în luna februarie a anului 2006, cel de-al doilea în noiembrie.

Rol de agent CTU

În 2007, un joc dedicat serialului „24“ a devenit una dintre atracţiile celebrului parc de distracţii Tokyo Joypolis. „24 CTU: The Mission“ („Misiunea“) reprezintă o cameră uriaşă unde există un simulator.

Dacă păşiţi înăuntru, puteţi interpreta rolul oricăruia dintre agenţii CTU. Dacă treceţi cu brio proba la care sunteţi supus veţi primi, din partea organizatorilor, un abţibild cu actorul preferat din serialul „24“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite