Raluca Sandu, "albită" înainte de nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica preşedintelui FRF, Mircea Sandu, cercetată pentru consum de cocaină, a fost iertată de procurori şi a primit doar o amendă în valoare de 1.000 RON Fiica preşedintelui FRF, Mircea

Fiica preşedintelui FRF, Mircea Sandu, cercetată pentru consum de cocaină, a fost iertată de procurori şi a primit doar o amendă în valoare de 1.000 RON

Fiica preşedintelui FRF, Mircea Sandu, Raluca Sandu se poate întoarce liniştită în România, după ce procurorii au hotărât scoaterea sa de sub urmărire penală pentru infracţiunea de consum de droguri, în dosarul "Cocaină pentru VIP-uri".

Decizia a fost luată luna trecută, iar anchetatorii i-au aplicat tinerei doar o amendă administrativă în valoare de 1.000 RON. Procurorii au motivat că fosta tenismenă a fost un consumator ocazional de droguri şi au ţinut cont de practica judiciară europeană privind protecţia consumatorilor de droguri.

Imediat după izbucnirea scandalului "Cocaină pentru VIP-uri", în 2004, în urma căruia fiul magnatului Ion Ţiriac, Alexandru Ţiriac, a fost trimis în judecată pentru consum şi posesie de droguri, Raluca Sandu a luat drumul Americii.

După ce a scăpat de problemele penale, Raluca se va căsători religios în România cu Todd Medina în luna noiembrie a.c. Trei martori sub acoperire au dat declaraţii arătând că Raluca Sandu consuma cocaină. Mircea Georgescu, unul dintre dealerii de cocaină pentru beizadelele Capitalei, povestea: "Raluca Sandu a început să consume droguri, respectiv cocaină, încă din 1997-1998, mai precis din momentul în care a devenit prietena lui Ion Ion Ţiriac".

După ce relaţia tenismenei cu Ţiriac jr s-a terminat, martorul povesteşte că Raluca l-a căutat în continuare pentru a cumpăra câteva doze. "Începând cu anul 2003, Raluca Sandu cumpăra droguri şi de la mine, procurându-şi de regulă cocaină de ordinul gramelor, la preţul de 70 dolari/gram. Raluca Sandu a luat cocaină de la mine de circa cinci-şase ori, ultima dată luând în luna august 2003".

Alt martor sub acoperire, George Vasilescu, a povestit că în anul 2000 i-a vândut de trei ori cocaină tinerei. "De fiecare dată i-am dat aproximativ două grame, cu aproximativ 70 de dolari". Tudor Sişu prefera heroina Un alt caz care a ţinut prima pagină a ziarelor a fost cel al rapperului Tudor Sişu, care a fost prins cu ajutorul ofiţerilor sub acoperire.

De asemenea, anchetatorii i-au interceptat convorbirile telefonice şi au obţinut declaraţii incriminatorii ale unor "colegi" de dosar ai rapperului. Tudor Sişu nu a recunoscut nicio faptă. Sişu cumpăra droguri pentru el, dar era şi intermediar, în schimbul unui comision în heroină. Din cercetări a mai reieşit că Sişu se mai aproviziona şi de la alţi trei dealeri mărunţi din sectorul 2.

Pe 4 mai 2006, Sişu s-a întâlnit cu investigatorul sub acoperire Andrei Ionescu, căruia i-a vândut un gram de heroină la preţul de 200 de lei. Pe 5 mai 2006, rapperul îi vinde aceluiaşi ofiţer încă un gram de heroină la acelaşi preţ. Sişu şi-a luat o parte din cantitate, precizând că "este pentru el". Discuţiile prezintă modul în care Tudor Sişu îşi lua partea pentru intermediere.

"TS: Aici nu ştiu ce să zic... Vreau să trag şi eu.
AI: Când? Acum?...
TS: Nu acum, după ce luăm marfa... Măcar să-mi laşi şi tu marfă, ceva. Vreau să trag şi eu. Asta ziceam... vreau să opresc eu de la tine un pic de marfă, o pui în ceva şi-i fac eu probă.
AI: Da, nu e nicio problemă".

Consumul de droguri se pedepseşte cu 2-5 ani de închisoare Din convorbirile interceptate rezultă că, în mai 2006, în cartierul Sălăjan, de unde îşi procura Sişu drogurile, dealerii nu mai aveau curaj să rişte, fapt care a dus la o criză de heroină.

Conform statisticilor, în România au fost depistaţi peste 35.000 de consumatori de droguri. Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, "cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani".

VIP-uri căzute în mrejele stupefiantelor Cântăreaţa hip-hop Dana Cotescu, alias "Marijuana", a şocat opinia publică, în urmă cu câţiva ani, când s-a declarat dependentă de droguri. După un tratament îndelungat, ea a reuşit să se trateze.

Fotbalistul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un control antidoping şi a recunoscut că a consumat cocaină. În 2004, fiul omului de afaceri Ion Ţiriac a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni cu suspiciunea de consum şi trafic cu droguri.

Achitat iniţial, Ţiriac jr este acum rejudecat.

În acelaşi dosar s-au făcut cercetări şi pe numele fostei sale prietene, Ileana Lazariuc. Nepotul preşedintelui FRF, Mircea Sandu, a stat peste doi ani la închisoare pentru trafic cu droguri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite