Raliu şi modă pentru primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Leu, fost campion  naţional la raliu, şi Irina Schrotter, una dintre cele mai vestite creatoare de modă din România, candidează pentru funcţia de primar la Hunedoara şi, respectiv, Iaşi

Născut în Hunedoara, Leu mizează pe notorietatea lui atât ca boxer, cât şi ca pilot de raliu, pentru câştigarea alegerilor locale: „Oamenii m-au oprit pe stradă şi mi-au cerut să-i ajut cu o mulţime de probleme pe care actuala administraţie nu le rezolvă”.

A intrat în politică în urmă cu şase ani, în Partidul Umanist Român, actualul Partid Conservator, iar unul dintre proiectele pe care promite să le ducă la bun sfârşit se referă la atragerea investitorilor şi crearea locurilor de muncă pentru hunedoreni.

„Trebuie să dezvoltăm turismul în zonă, mizând, de exemplu, pe Castelul Corvineştilor, cel mai frumos din ţară, şi pe Ţinutul Pădurenilor. La fel, şi sportul poate atrage finanţare pentru localitate. Am discutat cu sportivi de valoare care sunt dispuşi să vină la Hunedoara şi să ajute la revitalizarea sportului, cum ar fi revitalizarea clubului de fotbal Corvinul Hunedoara”, spune fostul boxer.

„Am primit ameninţări”


Raliul Hunedoarei, etapă importantă din Raliul României, este şi el un atu exploatat de Leu: „În fiecare an, în luna mai când are loc competiţia, Hunedoara este invadată de mii de turişti. Datorită acestui raliu, organizat de mine şi unii investitori, în împrejurimi s-au construit case de vacanţă, hotelurile s-au dezvoltat”. Înscrierea lui Mihai Leu în cursa pentru primăria Hunedoarei i-a adus, precizează el, deja duşmani. „Am primit chiar şi ameninţări, da, chiar ameninţări.

Ele pot fi confirmate de un martor, un coleg care se afla în maşină când am fost sunat. Au crezut că mă sperie, dar eu nu sunt aşa de uşor de speriat!”, conchide fostul pugilist.

A devenit un nume în lumea modei după ce a absolvit Medicina. A fost implicată însă şi într-un scandal de trafic de influenţă, iar acum vrea să ajungă primar al Iaşiului. Irina Schrotter candidează independent, acesta fiind chiar şi atuul pe care se bazează.

„Cred că alegerile din acest an nu se mai desfăşoară după regulile de până acum. Sondajele confirmă faptul că alegătorii nu mai au încredere în mesajele transmise de politicieni, iar trendul clar e de schimbare, cu opţiune explicită în favoarea independenţilor”, explică Schrotter.

Chiar dacă nu a detaliat proiectele ei pentru ieşeni, în cazul în care va câştiga alegerile locale, creatoarea de modă promite “rezolvarea principalelor probleme ale cetăţenilor şi crearea condiţiilor din punctul de vedere al administraţiei locale pentru  dezvoltarea economică reală a municipiului Iaşi”. Tentativa de retragere la un moment dat şi revenirea în cursa electorală sunt justificate de Schrotter prin convingerea faţă de sprijinul ieşenilor, “singura greutate care poate înclina balanţa decisiv în favoarea noastră”.

„20% din ieşeni, alături de mine!”

Irina Schrotter nu crede într-un eşec în politică, pentru că “singura valoare din acest moment va fi dată de numărul alegătorilor care cred că votându-te pe tine le va fi mai bine. Peste 20% din ieşeni cred că alături de mine le va fi mai bine”. Cunoscută în capitala Moldovei şi datorită iniţierii şi organizării festivalului Modei Româneşti la Iaşi, Schrotter spune că acest proiect va avea loc pe 8-9 mai, în Sala Sporturilor din Iaşi, chiar şi fără implicarea ei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite