Raket din Moldova arestat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moldoveanul Robert Gîrleanu, suspectul principal în trei asasinate comise la Chişinău în anul 2000, a fost arestat preventiv de judecătorii bucureşteni.

Gîrleanu este acuzat că la comanda interlopului Ion-Anton Druţă, zis Pisateli, a răpit, a torturat şi a omorât trei parteneri de afaceri: Ilie Buruiană, Mihai Guzun şi Andrei Plămădeală.

Cei trei au fost executaţi cu un pistol automat Baikal 442, iar apoi cadavrele acestora au fost incinerate şi puse într-o groapă comună la marginea unei păduri din raionul Ialoveni. Motivul crimei: două dintre victime, Buruiană şi Guzun, au vândut un autotusim second-hand fără să împartă banii cu Gîrleanu, iar Plămădeală, care avea cetăţenie română, a fost omorât pentru a nu turna autorităţilor crimele.

Dosarul a  fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General pentru că Plămădeală avea cetăţenie română, dar şi pentru că Gîrleanu a dobândit cetăţenia română la 3 septembrie 2002. Procurorii români l-au identificat repede pe acesta, întrucât, după uciderea lui Plămădeală, i-a luat telefonul şi i l-a făcut cadou tatălui său.

Gîrleanu a  fost arestat în noiembrie 2010, în urma unei anchete făcute de procurorii DIICOT, privind traficul de ţigări la frontiera româno-moldoveană.

De partea cealaltă a Prutului, procurorii moldoveni l-au trimis în judecată, în octombrie 2010, pe Ion-Anton Druţă pentru infracţiunile de „participaţie în calitate de organizator la omorul premeditat în privinţa a  trei persoane în scopul  ascunderii  unei alte infracţiuni profitând de neputinţa victimei de a se apăra".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite