Raiul pescarilor, la Sala Polivalentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre lansete şi bărci, "mincinoşii" au avut parte şi de o demonstraţie englezească Cele mai noi echipamente de vânătoare şi pescuit sunt expuse de mai bine de trei zile la Sala

Printre lansete şi bărci, "mincinoşii" au avut parte şi de o demonstraţie englezească

Cele mai noi echipamente de vânătoare şi pescuit sunt expuse de mai bine de trei zile la Sala Polivalentă. Interesul, pe măsură. Numai ieri-dimineaţă, în jur de 1.000 de pescari au luat cu asalt cele aproape 30 de standuri.

Mulţi dintre ei nu au plecat cu mâna goală şi au dat câteva sute de mii de lei vechi pe un băţ nou sau pe ceva echipamente de ultimă generaţie. Vedeta expoziţiei, organizată de revista "Aventuri la Pescuit", a fost englezul Mark Hutchinson.

Record la aruncare: 206 metri

Mark este pescar la crap şi a reuşit să captureze până acum un exemplar de 30 de kilograme după o aruncare de 120 de metri, chiar dacă recordul lui este de peste 200 de metri. Demonstraţia de la Bucureşti nu s-a lăsat cu capturi care să dea acul cântarului peste cap, însă lansările lui i-a lăsat cu gura căscată pe zecii de pescari care l-au asistat.

"Nu voi folosi toată forţa pentru aruncare pentru că este posibil să arunc pe malul celălalt", a spus Mark înainte de a începe demonstraţia de pe Lacul Tineretului. Alexandru, un pescar amator din Capitală, are o replică pe măsură. "Nu ajungem noi să aruncăm aşa departe că nu avem bani pentru scule de 700 sau 800 de lei, cum sunt ale lui", exclamă Alexandru Zdanovschi.

Se caută bărcile

Pescarii care nu au talentul lui Mark la aruncarea lansetei caută un mijloc mai lejer de a ajunge în mijlocul bălţii. Chiar dacă aproape toţi pescarii care au venit la Polivalentă au încercat câte un băţ, destul de mulţi s-au interesat şi de bărci. Bărcile de o persoană, fără motor, costau de la 990 de lei bucata, iar cele cu propulsie puternică, dar şi cu cabină ajungeau la 35.000 de euro.

Cel mai mare succes l-au avut însă firmele care ofereau la vânzare echipamente de pescuit. "Am luat nişte beţe de 2,40 metri pentru că îmi trebuie la caras", ne spune Emilian din Bucureşti. Expoziţia se va închide astăzi, la ora 16.00.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite