Raiffeisen vrea un sfert din activele fondurilor de investiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raiffeisen Bank îşi propune să devină depozitarul a 25% din activele de fonduri de investiţii anul viitor, după ce a fost autorizată ca bancă depozitară pentru fonduri de pensii obligatorii

Raiffeisen Bank îşi propune să devină depozitarul a 25% din activele de fonduri de investiţii anul viitor, după ce a fost autorizată ca bancă depozitară pentru fonduri de pensii obligatorii (pilonul II) la începutul lunii august, a anunţat, miercuri, banca.

În prezent, banca este depozitarul a 15% din activele fondurilor mutuale din piaţa românească. Raiffeisen Bank a fost autorizată la începutul lunii august ca depozitar al activelor fondurilor de pensii obligatorii (pilon II) de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

În calitate de depozitar, Raiffeisen Bank are obligaţia de a păstra în siguranţă şi de a calcula zilnic valoarea netă a activelor fondurilor de pensii. Totodată, banca trebuie să facă operaţiuni în conturile fondului, conform instrucţiunilor primite de la administratorul acestuia, se mai arată în comunicat. "Conform legii, fondurile de pensii obligatorii (pilon II) trebuie să aibă un depozitar autorizat de CSSPP, iar Raiffeisen Bank îşi propune să ofere servicii de calitate pe acest segment", a declarat directorul direcţiei Servicii Titluri din Raiffeisen Bank, care administrează activităţile de depozitare şi custodie, Cristian Solomon. Ea a adăugat că în alegerea unui fond de pensii obligatoriu, clientul este interesat să afle şi cine este depozitarul fondului, deoarece acesta reprezintă garanţia că activele fondului de pensii sunt administrate conform legii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite