Raiffeisen Bank distribuie prin filialele sale pensii private AIG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul de fonduri de pensii private AIG şi Raiffeisen Bank România au încheiat un parteneriat, conform căruia banca va distribui prin filialele sale pensii private AIG, urmând să

Administratorul de fonduri de pensii private AIG şi Raiffeisen Bank România au încheiat un parteneriat, conform căruia banca va distribui prin filialele sale pensii private AIG, urmând să asigure, totodată, şi rolul de depozitar pentru fondul de pensii obligatoriu AIG.

Cele două companii vor colabora începând cu 17 septembrie, dată la care se dă "startul" cursei pentru atragerea de clienţi pe piaţa pensiilor private obligatorii (Pilonul II).

AIG va investi în instrumente cu grad mediu de risc

"Parteneriatul ne asigură cea mai puternică poziţie pe piaţă. Principalele criterii care ne diferenţiază de competiţie în acest start al Pilonului II sunt experienţa pe care noi o avem în domeniul pensiilor private şi canalele de distribuţie prin care abordăm piaţa", a declarat directorul general al AIG Fond de Pensii, Mihai Coca-Cozma.

Potrivit oficialilor companiei, AIG Fond de Pensii va investi 70% din activele pe care le va administra pentru Pilonul II din sistemul de pensii private în instrumente cu grad de risc moderat, orientate preponderent către obligaţiuni guvernamentale şi neguvernamentale, titluri de stat şi certificate de trezorerie.

De asemenea, circa 20% din active vor fi investite în acţiuni tranzacţionate în România şi state membre ale UE, iar restul de 10% va fi investit în obligaţiuni emise de autorităţile locale din România, UE şi spaţiul economic european, precum şi în valori mobiliare, emise de state terţe. "Administratorii de pensii s-au orientat către risc mediu. AIG se află la limita dintre risc mediu şi ridicat", a spus directorul general al AIG Fond de Pensii, Mihai Coca-Cozma.

La rândul său, directorul general al AIG Life, Teodor Alexandrescu, a apreciat că obiectivul ţintit pentru fondurile de pensii AIG este de a obţine cel puţin rezultatele obţinute pe piaţa asigurărilor de viaţă, unde AIG se poziţionează pe locul al doilea.

"AIG Life are o cotă de piaţă de 15% în România. Vrem să replicăm pe pensii ce am obţinut pe asigurări de viaţă", a menţionat Alexandrescu. Compania a estimat un nivel al activelor administrate de companiile prezente pe acestă piaţă de 15 mld. euro, în următorii 10 ani. (Mariana Baciu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite