Radu Moraru caută „moguli“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul a lansat o subscripţie publică de acţiuni pentru televiziunea pe care o va deschide la începutul lunii februarie.

Naşul TV, post controlat de Radu Moraru din postura de preşedinte al Consiliului de Administraţie, va fi finanţat, parţial, în urma unei subscripţii publice, de către românii dispuşi să investească în noul proiect. Televiziunea urmează să emită în prima jumătate a lunii februarie, dar, deocamdată, este în faza de concept.

Moraru a lansat la 19 ianuarie o ofertă de subscriere, autorizată de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru constituirea companiei Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii S.A. Prin această mişcare, „Naşul" scoate la bătaie 20.000 de acţiuni cu un preţ nominal de 440 de lei (peste 100 de euro), ce reprezintă 20% din capitalul noii televiziuni. Radu Moraru estimează că se vor cumpăra cel puţin 5.000 de acţiuni (25% din cele puse la vânzare) şi mizează pe 2,2 milioane de lei. „Sunt foarte optimist. Din semnalele pe care le am, există interes", a declarat jurnalistul pentru „Adevărul", adăugând că acest mod de finanţare este o premieră în România şi în Europa.

Totuşi, acesta admite că există riscuri, ca la orice investiţie de acest fel: „Totul e relativ în societăţile pe acţiuni". Naşul a spus că nu se bazează în acest moment pe banii care ar putea veni prin subscripţia publică, şi că televiziunea va fi lansată înainte de colectarea fondurilor. „Proiectul va porni înainte, iar accesul la bani se va face în lunile mai-iunie", a precizat Moraru.

Capitalul naşul tv: 44 de milioane de lei

Dacă toate acţiunile ar fi cumpărate până la 30 martie, data-limită a subscripţiei, „Naşul" ar avea la dispoziţie 8,8 milioane de lei. Restul de 35,2 milioane (80% din capital) a fost deja subscris de membrii fondatori. Astfel, investiţia totală în noul proiect ar trebui să se ridice la  44 de milioane de lei (peste zece milioane de euro).

Radu Moraru spune că se bazează pe mai multe categorii de cumpărători: „oamenii care vor să ne susţină, prietenii, dar şi cei care au înţeles că ar putea fi o afacere bună". Jurnalistul a declarat că Naşul TV valorează acum 10 milioane de euro, fiind deja un brand, şi că este o ocazie pentru investitori să cumpere acţiuni la preţ mic. Totodată, Moraru mizează pe diverse companii mici, cu care a avut întâlniri şi care vor să susţină noua televiziune prin publicitate. „Facem turnee prin ţară, ne întâlnim cu fanii, cu firmele mici", a precizat jurnalistul.

Naşul TV, controlat de Moraru şi echipa lui

Acţionarul majoritar al societatăţii Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii S.A.  este compania Fire Breaking News S.R.L, controlată, indirect, tot de Radu Morau. Aceasta deţine 79,97% din capitalul social şi îi are ca acţionari pe Anda Blîndu (50%) şi Ioana-Lăcrămioara Reit (50%). Administratorii sunt Anda Blîndu şi Adrian Bucă. Acesta din urmă este producătorul emisiunii „Naşul", realizată de Radu Moraru iniţial la B1 TV şi, din decembrie 2010, la 10 TV. Restul de 3% din acţiuni este deţinut de Radu Moraru, Cătălin Gigel Chirilă, Adrian Bucă, ce au câte 10 acţiuni, din postura de persoane fizice.

Moraru ţine legătura cu viitorii investitori prin intermediul blogului www.nasul.tv, sursa de comunicare cu publicul până la data lansării, unde a publicat prospectul de emisiune de acţiuni şi alte informaţii despre proiectul pe care îl dezvoltă.

Cum devii acţionar la Naşul TV

Preţul unei acţiuni la compania Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii S.A. este de 440 de lei. Titlurile pot fi cumpărate de la sucursalele CEC BANK în lei sau valută. Pentru cumpărarea acţiunilor, Moraru a pus la dispoziţie un formular de subscriere, în care se completează datele personale, numărul de acţiuni cumpărate, suma depusă şi data achiziţiei. La subscripţie pot participa persoane fizice şi juridice, iar ultima zi de subscriere este 30 martie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite