Radu Timofte sustine ca dosarul Ureche nu se mai afla in arhiva SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul de Securitate al actualului sef al Serviciului Independent de Protectie si Anticoruptie nu se mai afla in arhiva SRI. Acesta este raspunsul pe care conducerea SRI l-a dat, prin intermediul

Dosarul de Securitate al actualului sef al Serviciului Independent de Protectie si Anticoruptie nu se mai afla in arhiva SRI. Acesta este raspunsul pe care conducerea SRI l-a dat, prin intermediul ziarului Adevarul, Consiliului National de Studiere a Arhivelor fostei Securitati. Astfel, CNSAS solicitase SRI pe cale oficiala sa precizeze daca numele lui Marian Ureche, ce figureaza in dosare din arhiva fostei Securitati, este unul si acelasi cu cel al sefului SIPA, insa institutia lui Radu Timofte nu a dat nici un raspuns. Dupa demersul facut de Adevarul, SRI a facut precizarea ca dosarul de personal al lui Ureche nu mai exista in evidentele sale. Surse din interiorul SRI ne-au informat ca dosarul a plecat catre un alt serviciu de informatii, cel mai probabil Serviciul de Informatii Externe, iar CNSAS ar trebui sa se adreseze acestei institutii pentru a da de urma sa. Reamintim cititorilor ca demersul CNSAS a fost facut dupa ce ministrul Justitiei a cerut public un raspuns la intrebarea daca Marian Ureche a facut sau nu politie politica.
Nastase a fost informat despre demisia lui Ureche
Premierul Adrian Nastase a declarat, marti, ca a luat act de decizia sefului Serviciului Independent de Protectie si Anticoruptie (SIPA), Marian Ureche, de a demisiona, apreciind ca aceasta decizie "vine dupa o perioada de reflectie personala". "Gestul domniei sale il notez ca atare", a spus Nastase despre Ureche. Premierul a precizat ca la urmatoarea sedinta a CSAT va face o propunere pentru desemnarea unui inlocuitor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite