Răcoare şi ploi de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Umbrelele, un  accesoriu util în intervalul 14-17 aprilie
Umbrelele, un accesoriu util în intervalul 14-17 aprilie

Meteorologii estimează că va ploua temporar în toată ţara între 14 şi 17 aprilie.

Vremea se va încălzi treptat în zilele următoare, după acest început de săptămână rece, care a adus vânt puternic, ploi de scurtă durată şi chiar lapoviţă la munte. Astfel că de Paşte temperaturile vor fi apropiate de valorile normale pentru această perioadă, uşor mai scăzute.

 Vom avea însă parte de ceva ploi, mai ales între 14 şi 17 aprilie. De aceea, pelerinii care merg la mănăstiri în weekend sau credincioşii care participă la slujbele de Înviere organizate în aer liber ar trebui să-şi ia cu ei umbrelele.

De mâine se încălzeşte

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis ieri o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru perioada 10-23 aprilie. Conform prognozei realizate de meteolorogi, temperaturile vor creşte constant până joi, după care nu se vor mai înregistra fluctuaţii termice semnificative.

Mâine apar primele semne de încălzire, dar cerul va fi înnorat în vest şi în sud-vest, unde noaptea va ploua slab în unele zone. Joi, instabilitatea va caracteriza jumătatea de vest, care va aduce averse şi descărcări electrice. În rest este posibil să plouă seara şi noaptea.

Maxima acestei zile va fi de 21 de grade. Vineri, pe timpul zilei, înnorările vor fi semnalate în nord, centru şi în est, iar noaptea se vor muta pe toată regiunea de sud-vest aducând ploi de scurtă durată. Temperatura maximă în Vinerea Mare va fi de 23 de grade.

Vremea pe regiuni

Pentru următoarele două săptămâni, în Dobrogea, Banat, Crişana, Transilvania, vremea va fi asemănătoare. Până joi va fi rece noaptea şi spre dimineaţă, cu temperaturi chiar sub limita îngheţului. Apoi se va încălzi, iar de vineri temperaturile vor rămâne constante. Sunt anunţate însă ploi în perioada 14-17 aprilie. Aceleaşi estimări au fost făcute şi pentru regiunea Maramureşului, cu precizarea că ploile vor apărea mai ales în perioada 14-18 aprilie. De asemenea, până vineri, în Moldova va fi frig noaptea şi dimineaţa, chiar sub zero grade. Aici, ploile sunt prognozate pentru intervalul 14-16 aprilie şi în jurul datei de 20 aprilie.

Mai cald în sud

În Muntenia şi în Oltenia, încălzirea vremii, începută timid astăzi, va continua până în ziua de Paşti, după care temperaturile se vor stabiliza. În Muntenia, pe 16, 17 şi 18 aprilie vom avea temperaturile maxime cele mai ridicate din următoarele două săptămâni, în jur de 17 grade. Temporar vor fi ploi, în perioada 14-16 aprilie şi între 20 şi 22 aprilie.

La munte

Până vineri, la munte, minimele rămân sub zero grade, în timp ce maximele vor fi în creştere până spre 15 aprilie. Şi pe înălţimi va ploua, mai ales în perioada 14-16 aprilie şi în jurul datei de 20 aprilie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite