“Rabla” episodul doi: peste trei mii de maşini vândute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
“Rabla” episodul doi: peste trei mii de maşini vândute
“Rabla” episodul doi: peste trei mii de maşini vândute

Criza economică poate să mai aştepte. Cel puţin în România, unde se mai găseşte ceva mărunţiş pentru a-ţi cumpăra un autovehicul prin programul “Rabla”. Românii au achiziţionat în iunie 3.513 autovehicule din cele 28.457 de maşini oferite în a doua etapă a programului de înnoire a parcului auto naţional. Ca şi până acum, Dacia a rămas marca preferată.

Guvernul a decis pe 3 iunie că o persoană poate cumpăra mai multe autovehicule prin programul “Rabla”, iar prima de casare va fi acordată şi pentru autoutilitarele uşoare, de până la 3,5 tone.

Suma plătită pentru prima de casare în etapa a doua, care se derulează între 1 iunie şi 31 august, depăşeşte 108 milioane de lei, iar cele mai multe autoturisme au fost alocate pentru mărcile Dacia şi Renault-Nissan - câte 2.895 de unităţi.

După prima etapă, care s-a derulat în intervalul 20 martie – 29 mai 2009, au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme vechi, suma distribuită fiind de peste 43 de milioane de lei, a mai anunţat Fondul de Mediu.

A treia etapă a programului, care se va derula de la 1 septembrie până pe 11 decembrie, are alocate iniţial 76 de milioane de lei, destinate pentru 20.000 de maşini, dar suma poate creşte dacă o parte din maşinile alocate celei de-a doua etape nu vor fi cumpărate.

În 2009, bugetul total pentru programul Rabla este de 228 de milioane de lei, iar ţinta urmărită de Ministerul Mediului este să scoată din circulaţie 60.000 de maşini uzate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite