REŞIŢA: Bike Attack caută noi trasee în Munţii Banatului (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Bike Attack din Reşiţa şi-a propus descoperirea unor noi trasee cicloturistice în Munţii Banatului, într-un proiect ce va demara săptămânile viitoare.

Este vorba despre un proiect ce-i va purta pe iubitorii de cicloturism doar prin munţii de calcar ai Banatului. Echipa va fi compusă din şapte biciclişti experimentaţi care vor străbate şi iscodi poteci şi cărări de munte, ştiute doar de localnici.

Se va traversa în lungime a întregul culoar de calcar din Banat: Reşiţa - Anina - Cărbunari - Dunăre. Traseul va fi făcut aşa încât să nu urmărească cea mai scurtă distanţă, ci să descopere drumuri şi căi noi, să se stea cât la altitudini cât mai mari şi să se treacă prin locuri cu obiective de vizitat. Cicliştii vor conlucra cu localnici, pentru a trăi modul lor de viaţă, obiceiurile şi pentru a cunoaşte istorii şi legende din Munţii Banatului.

„Scopul principal este de a crea noi trasee de mountain biking care să lege parcurile naţionale din Banat. Vrem chiar să edităm broşuri cu hărţi şi posibile trasee cicloturistice, care azi nu sunt cunoscute” a declarat Cătălin Gavrilă, unul dintre organizatori.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite