Se va reduce preţul poliţelor RCA?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se va reduce preţul poliţelor RCA?
Se va reduce preţul poliţelor RCA?

Decizia Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) de a reduce de la 1 iulie cota de contribuţie a asigurătorilor aferente activităţii de asigurări RCA de la 1,1% la 1% ar putea determina în următoarea perioadă o uşoară ieftinire a poliţelor de acest tip.

„Este o iniţiativă lăudabilă, iar unii asigurători ar putea reduce preţul poliţelor de răspundere civilă auto cu această cotă“, a comentat decizia CSA Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR).

Totuşi, acesta a punctat că transpunerea reducerii contribuţiei în preţul poliţei are un rezultat nesemnificativ. „La o poliţă medie de 400 de lei, reducerea cu 0,1% ar duce la un preţ de 399,6 lei, o scădere insesizabilă. Este posibil să se vadă unele ieftiniri la societăţile cu rata daunei pozitivă“, a mai spus Andriescu, care consideră că scăderi mai mari de preţ ar putea fi, totuşi, determinate din considerente de marketing.

Contribuţii mai mici şi pentru funcţionare

De asemenea, arbitrul asigurărilor a decis şi reducerea cotei de contribuţie a asigurătorilor şi brokerilor pentru taxa de funcţionare de la 0,5% în 2008 până la 0,3%. „Numai în şase luni, cota de contribuţie pentru taxa de funcţionare s-a diminuat cu 40%, iar cota de contribuţie aferentă activităţii de asigurări obligatorii RCA a scăzut cu 20%“, a declarat Angela Toncescu, preşedintele CSA.

Aceasta reprezintă a doua reducere efectuată în ultimele şase luni. Astfel, contribuţia asigurătorilor şi brokerilor pentru taxa de funcţionare a coborât la 0,3% (de la 0,5% în 2008), iar cota de contribuţie aferentă activităţii de asigurări obligatorii de RCA a fost redusă la 1% (de la 1,25% anul trecut).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite